Charts.cz/Fórum/Které firmy profitují z aktuálních změn na trhu?

Které firmy profitují z aktuálních změn na trhu?

Nedávno jsem se zamyslel nad tím, jak rychle se mění investiční prostředí a jaké firmy by mohly těžit z těchto změn. S rostoucím zájmem o technologie, jako jsou umělá inteligence a obnovitelné zdroje energie, mě zajímá, kdo jsou ti praví hráči na poli, kteří by z těchto trendů mohli mít prospěch. Co si myslíte o technologických firmách? Může být nějaký startup v oblasti AI nebo blockchainu tím, co nás překvapí v příštích letech? Také bych rád věděl, zda máte nějaké tipy na firmy v oblasti zdravotnictví, které by mohly profitovat z nových trendů v telemedicíně nebo biotechnologiích. Zajímalo by mě, zda se někdo z vás podíval na akcie společností zaměřených na obnovitelné zdroje energie. Mohou mít teď výhodu oproti tradičním energetickým gigantům? A co realitní trh? Vidíte nějaké firmy, které se přizpůsobují aktuálním výzvám v oblasti bydlení a investic do nemovitostí? Jaké mají strategie pro zajištění růstu v této proměnlivé ekonomice? Rád bych slyšel vaše názory a tipy na to, které firmy podle vás mohou být vítězi v této nové éře obchodování a investování. Jsem zvědavý, jestli máte nějaké konkrétní příklady nebo zkušenosti s investicemi do firem, které se dobře přizpůsobily aktuálním změnám na trhu.

195 slov
2 minut čtení
6. 10. 2022
Božena Sýkorová
Božena Sýkorová

Jo, to je dobrý dotaz. Myslím, že technologie jako AI a obnovitelné zdroje teď letí. Firmy jako Tesla nebo NIO v EV segmentu by mohly mít velký potenciál. Na poli AI zase koukám na startupy, co se zaměřují na automatizaci a zpracování dat, třeba nějaké menší firmy, co dělají s ML. V biotechnologiích jsou teď zajímavé firmy, co vyvíjejí telemedicínské aplikace – to je teď fakt na vzestupu.

Když se podíváš na akcie obnovitelných zdrojů, tak ty by mohly mít solidní výhodu oproti konvenčním energetickým firmám, protože lidi víc tlačí na udržitelnost. A co se týče realit, tak vidím, že spousta firem se snaží adaptovat na home office trend a investují do chytrých řešení pro bydlení, to může být zajímavá příležitost. Každopádně, je dobré sledovat zprávy a trendy, protože se to mění fakt rychle.

133 slov
1.3 minut čtení
21. 9. 2023
Elena Zachová
Elena Zachová

Myslím, že teď jsou super příležitosti v tech firmách, hlavně ty zaměřený na AI. Například společnosti jako Nvidia, co dělají hardware pro strojový učení, nebo nějaký menší startupy, co pracujou na inovacích v AI. Pak je tu i oblast obnovitelnejch zdrojů – firmy jako NextEra Energy nebo Enphase Energy by mohly hodně profitovat s rostoucím důrazem na ekologii a udržitelnost. V biotechnologii je to podobný, firmy jako Moderna nebo BioNTech, co se vrhly na mRNA technologie, mají velký potenciál do budoucna. Telemedicína roste, takže i ty zdravotnický aplikace zvaný telehealth by mohly mít velkej boom. Co se týče realitky, tak bych se díval na firmy, co se přizpůsobují hybridnímu bydlení a remote práci, jako třeba Zillow nebo Redfin. Je jasný, že trh prochází změnami a je dobrý se zaměřit na firmy, co jsou flexibilní a rychle reagujou na nové trendy.

140 slov
1.4 minut čtení
11. 5. 2023
Helena Fučíková
Helena Fučíková