Charts.cz/Fórum/Jaké akcie teď nejvíc rostou po nových ekonomických zprávách?

Jaké akcie teď nejvíc rostou po nových ekonomických zprávách?

V poslední době se na trhu děje spousta zajímavých věcí a já mám nějaké otázky ohledně aktuální situace. Po nedávných ekonomických zprávách, které se objevily, jsem si všiml, že některé akcie vyletěly nahoru jako rakety, ale nejsem si jistý, které to přesně jsou. Je to důsledek změn v úrokových sazbách, nebo snad nových dat o inflaci? Napadá mě, jestli byste mohli sdílet vaše názory a tipy na konkrétní společnosti, které teď zažívají boom. Zajímalo by mě, jestli je to spojeno s nějakými trendy v tech sektoru nebo spíš s tradičnějšími odvětvími jako je energie či zdravotnictví. Které akcie se teď podle vás vyplatí sledovat a proč? Mám pocit, že trh je plný příležitostí a rád bych slyšel vaše názory na to, jakým směrem se ubírá investiční klima. Také by mě zajímalo, jaké faktory považujete za klíčové při rozhodování o investicích v této turbulentní době. Děkuji za všechny tipy a postřehy!

150 slov
1.5 minut čtení
8. 10. 2021
Miroslav Rada
Miroslav Rada

Nedávno jsem si taky všiml, že některé akcie fakt trhají. Například tech firmy jako Nvidia nebo Tesla se dostaly do popředí, hlavně kvůli novinkám ohledně umělé inteligence a elektromobilů. Taky se zmiňuje, že akcie v oblasti obnovitelných zdrojů energie, jako je SolarEdge, rostou díky vládním pobídkám a zájmu o ekologické technologie.

Co se týče ekonomických zpráv, tak faktory jako inflace a úrokové sazby určitě hrají roli. Snížení úrokových sazeb by mohlo povzbudit investice do akcií, takže je dobrý mít to na paměti.

Osobně bych sledoval i zdravotnické firmy, zejména ty, co se zabývají biotechnologiemi – tam se stále něco děje a novinky jsou časté.

Klíčový při rozhodování o investicích je pro mě sledování trendů a zpráv, ale hlavně nevymýšlet si moc složité strategie. Někdy stačí vsadit na firmy s dobrým potenciálem růstu a zdravými základy. Takže buď v obraze a sleduj, jak se vyvíjí trh!

145 slov
1.5 minut čtení
1. 8. 2024
Luboš Hácha
Luboš Hácha

Teďka se to fakt hýbe. Hlavně tech akcie, jako třeba Nvidia nebo Apple, ty dostaly super impuls po novinkách ohledně umělé inteligence a silného poptávky. Inflace taky teď vypadá trochu lépe, což dává lidem naději, že úrokový sazby nebudou šíleně stoupat. Ale pozor, energie a zdravotnictví mají taky své zastánce – ropné firmy jako ExxonMobil nebo farmaceutičtí giganti jako Pfizer se drží dobře. Je dobré sledovat trend zaměřený na udržitelnost a obnovitelné zdroje, to může být zajímavá příležitost. Když investuješ, tak si dávej pozor na volatilitu a vždycky si udělej vlastní research, fakt je to teď dost divoký! Důležitý jsou i makroekonomické indikátory, ty ti hodně napoví o tom, jak to s trhem půjde dál.

115 slov
1.2 minut čtení
25. 10. 2023
Petra Pokorná
Petra Pokorná