Jaké jsou nejlepší platformy pro licencování digitálních aktiv?
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně ty nejlepší platformy, kde se dají licencovat digitální aktiva. Mám na mysli nejenom fotografie a videa, ale také různé umělecké díla v digitální podobě, jako jsou třeba NFT nebo digital goods. V poslední době jsem narazil na spoustu různých stránek, co nabízejí možnost prodat nebo licencovat obsah, ale nejsem si jistý, které z nich opravdu stojí za to a mají dobré podmínky pro tvůrce. Zkušenosti s různými platformami se mi dost rozcházejí a nevím, jestli je lepší jít na známější weby nebo zkusit něco nového. Také by mě zajímalo, jaké poplatky si tyto platformy účtují a jestli je tam nějaký rozdíl v tom, jakým způsobem se vyplácí provize autorům. Jestli máte nějaké tipy nebo doporučení, budu moc rád. Vím, že se to hodně liší podle toho, co přesně chci licencovat a jaký mám styl práce, ale prostě hledám něco, co mi usnadní život a umožní mi monetizovat svou tvorbu co nejefektivněji. Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito platformami? Jaké byste doporučili jako nejlepší volbu pro licencování digitálních aktiv?