Charts.cz/Fórum/Které firmy z oblasti solární energie investují nejvíc?

Které firmy z oblasti solární energie investují nejvíc?

V poslední době se stále více hovoří o udržitelnosti a ekologických zdrojích energie, což mě přivádí k otázce, jaké firmy v oblasti solární energie jsou těmi největšími investory. Zajímalo by mě, kdo se v tomto segmentu trhu pohybuje a jaké mají plány na budoucnost. Vím, že solární energie má obrovský potenciál a s tím i spoustu investičních příležitostí. Rád bych se dozvěděl, kdo jsou vedoucí hráči na trhu, jestli to jsou velké známé korporace nebo spíše menší inovativní firmy, které hledají nové cesty jak expandovat. Zaujalo mě také, zda se jedná převážně o zahraniční společnosti nebo jestli máme i v České republice silné zástupce v tomto odvětví. Mohli byste mi doporučit nějaké konkrétní firmy, které jsou známé svými velkými investicemi do solární energie? Jaký typ technologií a projektů tyto firmy realizují? Co si o tom myslíte, je to dobrá příležitost na investice? Jaké trendy sledujete v této oblasti? Děkuji za vaše názory a tipy!

154 slov
1.5 minut čtení
6. 12. 2023
Dominik Volf
Dominik Volf

No, co se týče firem, co investují do solární energie, tak je to fakt zajímavý téma. Mezi ty největší patří určitě firmy jako First Solar, SunPower nebo Canadian Solar. Tyhle korporace mají obrovské kapacity a dělají leccos od výroby panelů po velké solární parky. V poslední době taky dost frčí čínské společnosti jako JinkoSolar a Trina Solar, ty investují asi nejvíc ze všech.

V Česku máme pár fajn firem jako například ČEZ, která se zaměřuje na obnovitelné zdroje a v posledních letech rozšiřovala svoje projekty v solární oblasti. Pak tu jsou menší firmy, co inovují a snaží se přicházet s novými technologiemi, třeba lepšími solárními panely nebo systémy na skladování energie.

Co se trendů týče, tak teď hodně letí technologie jako BIPV (budovy s integrovanými fotovoltaickými prvky) a zlepšení efektivity panelů. Investice do solární energie vypadá jako skvělá příležitost, hlavně s tím, jak roste poptávka po čisté energii. Je to určitě směr, kterým bych se nebál jít, pokud máš zájem o ekologické technologie a budoucí udržitelnost.

165 slov
1.7 minut čtení
18. 12. 2024
Adéla Rozsypalová
Adéla Rozsypalová

V současnosti je v oblasti solární energie dost firem, co do toho investují velké peníze. Mezi nejznámější patří třeba First Solar, SunPower nebo Canadian Solar. Tyhle firmy mají rozsáhlé projekty po celém světě a nedávno se hodně zaměřují na bateriové úložiště a nové technologie jako bifaciální panely. Co se týče Česka, tak tu máme například ČEZ, který investuje do obnovitelných zdrojů, včetně solární energie.

Pokud jde o trendy, tak teď hodně frčí decentralizace výroby energie a využití solárních panelů na střechách budov. Myslím, že investice do solární energie mají budoucnost, protože poptávka po čisté energii stále roste. Taky se vyplatí sledovat menší firmy, co přicházejí s inovativními řešeními. Vypadá to, že tohle odvětví má ještě hodně prostoru k růstu.

119 slov
1.2 minut čtení
3. 1. 2025
Dana Stehlíková
Dana Stehlíková