Charts.cz/Fórum/Jaké akcie v obnovitelných zdrojích teď frčí?

Jaké akcie v obnovitelných zdrojích teď frčí?

Zajímá mě, jaké akcie ze sektoru obnovitelných zdrojů energie jsou momentálně na vzestupu. S tím, jak se stále více zemí snaží přejít na udržitelné zdroje a snižovat emise CO2, mám pocit, že je teď ideální doba investovat do této oblasti. Sledoval jsem některé společnosti zaměřené na solární energii, větrné elektrárny a další obnovitelné technologie, ale nejsem si úplně jistý, které z nich by mohly být nejlukrativnější. Můžete mi doporučit některé konkrétní akcie nebo ETF, které se nyní vyplatí sledovat? Taky by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na to, jak správně vyhodnotit potenciál těchto investic. Mám pocit, že trh s obnovitelnými zdroji je teď hodně dynamický a rád bych se chopil příležitosti dřív, než se rozvine ještě více. Díky za jakékoli rady alebo zkušenosti, co máte!

126 slov
1.3 minut čtení
23. 8. 2024
Renata Štefanová
Renata Štefanová

Když se podíváš na akcie v obnovitelných zdrojích, tak teď frčí hlavně firmy jako NextEra Energy, která má velké projekty v solární a větrné energii. Potom je tu ještě Enphase Energy, co dělá chytré technologie pro solární panely. A nesmím zapomenout na First Solar, kteří mají silnou pozici v solární výrobě. Pokud chceš diversifikovat, můžeš zkusit ETF jako iShares Global Clean Energy, to zahrnuje více firem a snižuje riziko.

Co se týče hodnocení investic, koukej na růstové ukazatele, jako jsou příjmy a ziskovost. Zajímavé jsou i zprávy o vládních podpořeních obnovitelné energie, to může dost ovlivnit trh. Spíš sleduj trendy než jen krátkodobý vývoj. Budeš mít lepší představu o tom, jak se sektor vyvíjí. Takže hodně štěstí s investováním!

119 slov
1.2 minut čtení
24. 11. 2024
Karel Kopecký
Karel Kopecký

Takže, pokud se zajímáš o akcie v obnovitelné energii, teď je fakt dobrá doba. Společnosti jako NextEra Energy nebo Enphase Energy se teď dost drží a jejich akcie jdou nahoru. Jestli tě zajímají solární technologie, tak určitě koukni na First Solar, to je zase jedno z těch jmen, co frčí. Wind power taky není špatná, třeba Vestas nebo Siemens Gamesa.

Myslím, že ETF jako iShares Global Clean Energy ETF můžeš sledovat taky - máš tam víc různých firem pohromadě, což je fajn pro diverzifikaci.

Hodně záleží na tom, jaký máš záměr – jestli chceš investovat na dlouho nebo spíš spekulovat. Doporučuji sledovat zprávy o legislativě ohledně obnovitelných zdrojů a trendy v udržitelnosti, to ti pomůže odhadnout, co může růst. A ještě si dej pozor na financials těch firem, ať vidíš, jestli se jim fakt daří a mají dobré vyhlídky.

138 slov
1.4 minut čtení
21. 12. 2024
Robert Průcha
Robert Průcha