Má někdo zkušenosti s VR prohlídkami bytů a domů?
Poslední dobou se hodně mluví o virtuální realitě a jejím využití v různých oblastech, ale mě by zajímalo, jak to funguje konkrétně v oblasti nemovitostí. Zajímá mě, jestli někdo z vás už měl tu čest vyzkoušet VR prohlídky bytů nebo domů? Jaké to bylo? Bylo to užitečné při rozhodování o koupi nebo pronájmu? Všude čtu, že VR může poskytnout skvělý zážitek, ale má to opravdu ten efekt, který slibují? Jaká je kvalita těchto prohlídek? Chtěla bych vědět, jestli se dá díky virtuální realitě lépe posoudit prostor a dispozice bytu, nebo jestli je lepší se podívat osobně. Ráda bych také slyšela názory na to, zda je to efektivní způsob prezentace nemovitostí pro realitní agenty. Napadlo mě, jestli to může ušetřit čas oběma stranám – jak kupujícím, tak prodávajícím. Pokud někdo má zkušenosti s tímto způsobem prohlídek, byla bych moc vděčná za jakékoli rady nebo postřehy. Jaké technologie se používají? Je to drahé na realizaci? A co další technologie jako 3D skenování nebo podobné věci? Jak rychle se to rozšířuje v našem regionu? Děkuji předem všem za vaše příspěvky!