Charts.cz/Fórum/Jak může virtuální realita pomoct při prodeji nemovitostí?

Jak může virtuální realita pomoct při prodeji nemovitostí?

Zajímalo by mě, jak konkrétně může virtuální realita změnit způsob, jakým prodáváme nemovitosti. Vždycky jsem slyšel o tom, jak je to skvělá technologie a že to umožňuje lidem vidět prostory, aniž by museli fyzicky navštívit místo, ale přijde mi to jako takový buzzword. Mám pocit, že by to mohlo být užitečné pro potenciální kupce, kteří hledají svůj nový domov, ale co když se to nedostane do rukou běžným lidem? Jak to vlastně funguje? Pomůže to realitním makléřům? Zkrátí to čas strávený na trhu? A co náklady na vytvoření těchto virtuálních prohlídek? Je to něco, co si může dovolit každý prodejce, nebo je to jen pro velké společnosti? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké příklady úspěšného použití virtuální reality v realitním sektoru. Jaké jsou názory lidí na tuto technologii? Myslíte si, že virtuální realita má budoucnost v prodeji nemovitostí, nebo je to jenom aktuální trend, který brzy pomine?

148 slov
1.5 minut čtení
15. 11. 2021
Andrea Koubová
Andrea Koubová

Virtuální realita (VR) má fakt velký potenciál v prodeji nemovitostí. Umožňuje lidem prohlížet si byty a domy z pohodlí domova, což je super, když třeba žijí daleko nebo nemají čas na osobní prohlídky. Pro makléře to může znamenat víc zájemců, protože VR prohlídky jsou atraktivnější a efektivnější. Ušetří to čas, když si lidi projdou víc nemovitostí během chvilky.

Co se týče nákladů, tak to může být dražší na začátku, ale čím víc se technologie rozšiřuje, tím jsou ceny dostupnější. Nejde jen o velké společnosti, už i menší firmy zkouší VR, protože když se udělá dobře, může to přitáhnout kupce a urychlit prodej.

Pár příkladů úspěchu už je – některé firmy hlásí vyšší prodeje díky virtuálním prohlídkám a pozitivní ohlasy od zákazníků. Mnoho lidí to vnímá jako moderní a pohodlnou možnost. Takže jo, myslím, že VR má šanci ve světě nemovitostí zůstat a není to jenom módní výstřelek.

147 slov
1.5 minut čtení
7. 7. 2024
Rudolf Starý
Rudolf Starý

Virtuální realita v prodeji nemovitostí může fakt změnit hodně věcí. Umožňuje lidem procházet domy nebo byty, aniž by museli vylézt z gauče. To je super hlavně pro ty, co mají málo času nebo žijou daleko. Realitní makléři tím můžou oslovit víc potenciálních kupců, protože si můžou udělat prohlídku kdykoliv a kdekoli. Zkrátí se tak čas strávený na trhu, protože lidi už můžou hned vidět, jestli je něco zajímá nebo ne. Co se týče nákladů, tak to asi není úplně levné, ale spousta firem teď nabízí dostupné možnosti pro menší realitky. A pokud se to dobře udělá, může to přilákat víc zájemců, což se vyplatí. Myslím, že už teď jsou příklady úspěšného využití – třeba v Americe to frčí a lidi jsou většinou nadšení. Takže jo, virtuální realita má šanci mít budoucnost v realitách, určitě to není jenom aktuální trend.

139 slov
1.4 minut čtení
19. 9. 2023
Zuzana Kříčková
Zuzana Kříčková