Které ETF mají nejlepší dividendy na trhu?
Zajímalo by mě, která ETF vlastně nabízejí ty nejlepší dividendy v současnosti? Slyšel jsem, že existuje spousta možností a některé z nich opravdu vyplácejí zajímavé částky. Jaké jsou vaše zkušenosti s dividendovými ETF? Jsou nějaké konkrétní fondy, které se vám osvědčily a které byste doporučili? Zajímají mě jak americké akcie, tak i evropské, protože bych rád diversifikoval své portfolio. Přemýšlím o tom, jestli je lepší zaměřit se na ETF, které mají stabilní a rostoucí dividendy, nebo jestli existují i jiná kritéria, podle kterých bych měl vybírat. Taky by mě zajímalo, jak moc se liší výnosy mezi různými sektorovými ETF – například ve zdravotnictví, technologiích nebo spotřebním zboží. Můžete mi prosím doporučit nějaké konkrétní fondy, které by mohly být zajímavé z pohledu dlouhodobého investování s důrazem na dividendový příjem? A co říkáte na to, jak se chovají tyto ETF v dobách tržních turbulencí? Je lepší se orientovat na vyšší výnosy, i když to může znamenat větší riziko, nebo je lepší hledat stabilnější a konzervativnější možnosti? Děkuji za všechny tipy a informace!