Jaký je nejlepší způsob, jak diversifikovat své DeFi investice?
Jsem trochu zmatený ohledně toho, jak správně diversifikovat své investice v oblasti DeFi. Vím, že je důležité mít portfólio, které se skládá z různých typů aktiv, ale jaké jsou vlastně ty nejlepší způsoby? Mám na mysli nejen různé kryptoměny, ale také různé DeFi projekty a platformy, které nabízejí staking, lending nebo liquidity pools. Jak se mám rozhodnout, do kterých projektů vložit své peníze, abych minimalizoval riziko? Je lepší investovat do etablovaných projektů jako jsou Uniswap nebo Aave, nebo zkusit nové, méně známé projekty, které by mohly mít větší potenciál? A co třeba stablecoiny? Mají smysl v rámci diversifikace, nebo bych měl raději držet pouze volatilní aktiva? Taky by mě zajímalo, jak často bych měl kontrolovat a případně upravovat své investice. Mělo by to být pravidelně každý měsíc, nebo spíše podle aktuální situace na trhu? Jakým způsobem sledujete trendy v DeFi a jak se rozhodujete, kdy investovat nebo prodávat? Rád bych slyšel nějaké osobní zkušenosti a rady od těch, kteří už mají s diversifikací v DeFi nějaké zkušenosti. Děkuji!