Jak se chránit před ztrátou v DeFi projektech?
Slyšel jsem, že DeFi projekty jsou super novinka a že můžete vydělat hodně peněz, ale mám strach o své investice. Jak vlastně fungují tyto decentralizované finance a jak se dá předejít případným ztrátám? Když investuji do nějakého tokenu nebo likvidity, co bych měl mít na paměti, abych nepřišel o své peníze? Zkoušel jsem najít nějaké rady, ale je to tak složité. Jak poznám, který projekt je důvěryhodný a který je jenom podvod? Slyšel jsem o různých hackerech a útocích, co se stávají v DeFi světě. Jak se mohu chránit před těmito hrozbami? Existují nějaké konkrétní strategie nebo techniky, které bych měl uplatňovat? Mám se soustředit na diverzifikaci svých investic, nebo je lepší vybrat si pár prověřených projektů a zaměřit se na ně? A co říkáte na smart kontrakty? Jaký mají vliv na bezpečnost investic v DeFi? Může mi někdo vysvětlit, jaké rizika s sebou nesou a jak se s nimi vypořádat? Je také dobrý nápad sledovat různé komunity a diskuzní fóra ohledně DeFi projektů? Jak moc mi mohou pomoci názory ostatních lidí při rozhodování o investicích? Rád bych věděl, co doporučujete, protože aktuálně jsem dost nervózní a chci začít investovat, ale bojím se, že přijdu o peníze.