Charts.cz/Fórum/Jaké alternativní investice mi pomohou zvýšit výnosy v portfoliu?

Jaké alternativní investice mi pomohou zvýšit výnosy v portfoliu?

Zajímám se o to, jak rozšířit své investiční portfolio a hledám alternativní investice, které by mohly přinést vyšší výnosy. Přemýšlím o možnostech vedle klasických akcií a dluhopisů. Slyšel jsem, že kryptoměny, jako je Bitcoin nebo Ethereum, mohou být zajímavou volbou, ale nevím, jestli je to pro mě ta pravá cesta. Mám také na mysli investice do nemovitostí, ale obávám se, že to může být příliš rizikové a časově náročné. Co dalšího byste doporučili? Rád bych se dozvěděl více o alternativních investičních nástrojích, jako jsou třeba crowdfundingové platformy nebo investice do startupů. Zajímalo by mě také, zda má smysl přemýšlet o komoditách nebo umění jako o investici. Jaká jsou vaše zkušenosti s těmito možnostmi? Jaké máte tipy na to, jak zvýšit výnosy bez toho, abych se vystavil nadměrnému riziku? Děkuji za jakékoli rady!

132 slov
1.3 minut čtení
10. 12. 2022
Matěj Kuchař
Matěj Kuchař

Takže, jestli hledáš způsoby, jak zvýšit výnosy, tak je toho dost. Kryptoměny můžou být zajímavý, ale fakt si dej pozor na volatility. Bitcoin a Ethereum mají potenciál, ale taky hodně risk. Nemovitosti jsou super, ale jo, je to práce a často potřebuješ kapitál. Zkus třeba REITs, to je jako investice do nemovitostí, ale bez toho, abys musel vlastnit něco fyzického.

Crowdfunding a investice do startupů jsou taky možnosti, tam můžeš najít něco, co má velký potenciál. Ale pro změnu se na to koukni jako na hazard, většina startupů neuspěje. Komodity jako zlato nebo stříbro můžou fungovat jako zajištění proti inflaci.

A umění? To může být dobrá dlouhodobá investice, ale vybírej pečlivě. Je to víc o emocích než o číslech. Takže shrnu: diverzifikuj, zvažuj riziko a nedávej všechno do jedný kategorie. Dobrý je mít mix různých aktiv. Hlavně se nenech tlačit do něčeho, co fakt neznáš.

143 slov
1.4 minut čtení
15. 8. 2024
Jaroslav Kopal
Jaroslav Kopal

Hele, co se týče alternativních investic, tak je toho fakt hodně. Kryptoměny jako Bitcoin a Ethereum jsou teď hodně populární, ale má to svý riziko, takže buď opatrnej. Nemovitosti jsou fajn, ale jak říkáš, může to být dost práce a investice na začátku není malá. Zkus si projít crowdfundingové platformy, kde můžeš investovat do různých projektů třeba s menším kapitálem. Startupy můžou být super, ale tam je to o hodně štěstí.

Komodity jako zlato nebo stříbro mohou sloužit jako zajištění proti inflaci, což je taky dobrý tip. A co se týče umění, to je spíš pro ty, co se v tom vyznají nebo mají rádi sbírání. Takže tady bych řekl, že je dobrý mít diversifikaci a rozložit riziko. Měj na paměti, že každá investice nese riziko, tak si dej pozor na to, kolik do toho dáváš a co můžeš ztratit.

139 slov
1.4 minut čtení
22. 8. 2024
Adam Ševčík
Adam Ševčík