Charts.cz/Fórum/Jaké NFT platformy byste doporučili pro začátečníky?

Jaké NFT platformy byste doporučili pro začátečníky?

V poslední době se stále více lidí zajímá o svět NFT a já se snažím proniknout do tohoto nového, fascinujícího, ale zároveň složitého světa. Jsem úplný nováček a přiznám se, že jsem trochu zmatený tím, odkud vlastně začít. Existuje tolik různých platforem, které nabízejí možnost koupě, prodeje a dokonce i vytváření vlastních NFT, ale jak si vybrat tu správnou? Měl bych se soustředit na platformy, které jsou snadno použitelné pro někoho, kdo s tímto konceptem teprve začíná? Jakéby měly být mé prioritou - poplatky, uživatelské rozhraní nebo dostupnost různých uměleckých děl? Slyšel jsem o OpenSea a Rarible, ale také o Coinbase NFT a dalších. Je nějaká z nich speciálně zaměřená na začátečníky nebo je to všechno celkem podobné? Již jsem slyšel spoustu příběhů o úspěchu i selháních v NFT sektoru a chtěl bych se vyhnout chybám, které udělali ostatní. Jaké platformy byste doporučili pro začátečníky, které by měly být uživatelsky přívětivé a srozumitelné? Chtěl bych mít možnost snadno nalézt a zakoupit zajímavé NFT bez toho, abych musel strávit hodiny studiem komplikovaných instrukcí. Také by mě zajímalo, jestli je důležité mít peněženku na kryptoměny předtím, než začnu nakupovat NFT. Jaký je nejlepší způsob, jak se do tohoto světa dostat bez zbytečných komplikací?

201 slov
2 minut čtení
22. 3. 2023
Vojtěch Vaculík
Vojtěch Vaculík

Takže, pokud jsi začátečník v NFT, doporučil bych se podívat na OpenSea. Je to asi největší platforma, kde najdeš všechno možný, od umění po herní předměty. Je to dost intuitivní a má přehledné rozhraní. Rarible taky není špatný, ale poplatky mohou být vyšší, takže na to pozor. Coinbase NFT je taky v pohodě, pokud už máš účet na Coinbase, ale zatím není tak rozvinutá. Pokud jde o peněženku, jo, určitě si ji potřebuješ založit. MetaMask je hodně populární a funguje dobře s většinou platforem. V zásadě se neboj zkoušet, ale dávej pozor na poplatky a na co vlastně utrácíš. A nezapomeň si o tom něco přečíst, abys nenaletěl nějakým podvodům.

110 slov
1.1 minut čtení
22. 1. 2023
Vojtěch Sedláček
Vojtěch Sedláček

Některé platformy, co bys mohl zvážit jako začátečník, jsou OpenSea a Rarible. Jsou docela uživatelsky přívětivé a snadno se na nich orientuješ. Můžeš tam najít spoustu různých NFT, takže to je super pro začátek. Coinbase NFT taky vypadá slibně, pokud už máš účet na Coinbase, ale může být trošku omezenější co do nabídky. Vždycky se mrkni na poplatky, ty se mohou dost lišit. Pokud plánuješ nakupovat NFT, určitě si musíš založit peněženku na kryptoměny – většinou si lidi zakládají MetaMask, tak na to nezapomeň. Je dobrý mít vše připravené předem, abys nemusel řešit složité procesy během nákupu. A hlavně, nezačínej s velkýma investicema, radši to zkus s menšíma částkama a nauč se krok za krokem.

115 slov
1.2 minut čtení
16. 10. 2024
Marcela Mašková
Marcela Mašková