Charts.cz/Fórum/Které NFT bych měl koupit pro zisk?

Které NFT bych měl koupit pro zisk?

Zajímám se o NFT a slyšel jsem, že někteří lidé na tom vydělávají slušné peníze, ale zároveň mám strach, že bych mohl udělat špatný krok a ztratit. Rád bych věděl, které konkrétní projekty nebo umělce byste mi doporučili. Mám na mysli především ty NFT, které mají potenciál růstu v hodnotě. Existují nějaké určité trendy, které bych měl sledovat, nebo konkrétní platformy, kde se dají najít zajímavé kousky? Vím, že je důležité vědět, co kupuji, takže by mě zajímalo i to, jak poznat kvalitní NFT od těch, které jsou pouze módním výstřelkem. Také jsem slyšel o některých komunitách okolo NFT, které mohou být užitečné při rozhodování o koupi. Jak moc důležitá je komunita pro úspěch NFT? Mohli byste mi poskytnout nějaké tipy nebo rady, na co se zaměřit při investování do NFT? Děkuji za všechny vaše názory a zkušenosti!

138 slov
1.4 minut čtení
10. 10. 2020
Bohumil Vlček
Bohumil Vlček

Takže, co se týče NFT, je to hodně o tom, mít dobrý cit pro trendy a sledovat, co se děje. Třeba projekty jako Bored Ape Yacht Club nebo CryptoPunks jsou už zavedený a asi těžko zklamou, ale jsou drahý. Zkus se podívat na novější projekty, které mají silnou komunitu a dobrou marketingovou strategii. Když vidíš, že kolem nějakého NFT vzniká hnutí, tak to může být známka, že to má potenciál. Je taky důležitý si ověřit umělce – pokud má za sebou dobrou historii a fanoušky, tak to je plus. Komunita je fakt klíčová, protože ti může pomoct s prodejem v budoucnu. Zkus se zapojit do diskuzí na Discordu nebo Twitteru, kde se pohybují lidi kolem NFT. No a hlavně – investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. To je základ.

131 slov
1.3 minut čtení
23. 1. 2025
Petra Machačová
Petra Machačová

Pokud chceš investovat do NFT a hledáš, co by mohlo mít potenciál růstu, tak se zaměř na projekty, které mají silnou komunitu a aktivní vývojáře. Sleduj trendy jako generativní umění, herní NFT nebo NFT s reálným využitím v metaverse. Projekty jako Bored Ape Yacht Club nebo CryptoPunks jsou už zavedené, ale i nové projekty od známých umělců můžou být zajímavé. Zkus se podívat na platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam je většina zajímavých kousků. A nezapomeň na Discord a Twitter, tam se hodně diskutuje o novinkách a trendech. Důležitá je komunita, protože pokud mají lidé kolem projektu vášeň a zapojení, tak to může hodně ovlivnit hodnotu NFT. Nenech se ale unést, vždycky dělej vlastní výzkum a buď opatrný s investicema.

120 slov
1.2 minut čtení
11. 12. 2021
Alois Daněk
Alois Daněk