Charts.cz/Fórum/Jaké NFT projekty mají teď nejlepší návratnost?

Jaké NFT projekty mají teď nejlepší návratnost?

Přemýšlím o investicích do NFT a zajímalo by mě, jaké projekty v současné době nabízejí nejlepší návratnost. Vím, že trh s NFT je hodně volatilní a neustále se mění, ale rád bych měl nějaký přehled o tom, co teď frčí. Hlavně mě zajímají projekty, které už nějakou dobu fungují a mají dobré recenze, nebo naopak ty novější, které slibují vysoký zisk. Zajímavá pro mě jsou i specifická odvětví, jako jsou umění, hry nebo dokonce virtuální reality. Mohli byste prosím poradit, jaké NFT projekty jsou aktuálně na vzestupu a kde bych mohl získat nějaké hodnotné informace? A co si myslíte o riziku spojeném s těmito investicemi? Myslíte, že je lepší investovat do etablovaných projektů nebo zkusit štěstí s novými, potenciálně revolučními nápady? Děkuju za všechny rady a tipy!

127 slov
1.3 minut čtení
15. 8. 2023
Božena Hlaváčová
Božena Hlaváčová

Jo, teďka je to divoký, co se týče NFT. Z toho, co jsem viděl, tak projekty jako Bored Ape Yacht Club a CryptoPunks furt drží cenu a mají solidní komunitu. Ale nejsou to asi nejlevnější investice. Naopak mladší projekty jako Moonbirds nebo Azuki začaly nabírat na popularitě a mnozí říkají, že mají potenciál. Co se týče herních NFT, tak Axie Infinity pořád není špatný tah, ale musíte počítat s tím, že trh s hrami je dost proměnlivý. Virtuální reality jako Decentraland a The Sandbox taky lákají investice, ale už tam je potřeba mít nějakou strategii.

Riziko je obrovský, to je jasný. Mnoho projektů zanikne, takže je lepší mít diverzifikovaný portfolio – něco do etablovaných projektů a k tomu zkusit pár novějších věcí. Rozhodně číst recenze a sledovat trendy na Twitteru nebo Discordu může pomoct. Pokud nemáš velkou trpělivost a nechceš se stresovat s výkyvy trhu, možná je lepší držet se těch starších, ověřených projektů.

154 slov
1.5 minut čtení
24. 9. 2022
Helena Marková
Helena Marková

Na trhu NFT teď frčí několik projektů, co mají fakt dobrý potenciál. Třeba Bored Ape Yacht Club, ten je už dlouho na vrcholu a mnozí ho považují za takovou ikonu NFT. Další zajímavý projekty jsou Moonbirds, co mají zajímavou komunitu a navíc slibujou nějaké benefity pro držitele. Pak je tu Axie Infinity, což je super hra, kde si můžeš vydělat peníze hraním a obchodováním s jejich NFT postavičkama.

Pokud chceš něco novějšího, zkuste se podívat na projekty jako World of Women nebo Pudgy Penguins. Tyhle projekty začaly nedávno, ale mají dobré ohlasy a roste kolem nich silná komunita.

Co se týče risku, určitě je lepší dávat pozor na etablované projekty, ale občas je fajn zkusit i nové věci - ale tam hrozí větší ztráty. Důležitý je dělat si vlastní průzkum a sledovat trendy na Twitteru nebo Discordu. Každopádně buď opatrný, trh s NFT je dost volatilní a můžeš snadno přijít o peníze.

150 slov
1.5 minut čtení
16. 3. 2022
Eva Bezděková
Eva Bezděková