Co je to NFT a jak do nich mohu investovat?
Zdravím všechny, potřeboval bych se tu trochu zorientovat v jednom tématu, které mě poslední dobou dost zajímá. Slyšel jsem o něčem, co se jmenuje NFT, a musím říct, že mě to opravdu zaujalo. Vím, že je to nějaká forma digitálního majetku, ale nejsem si úplně jistý, co přesně to znamená. Jak vlastně fungují? Mám pocit, že se kolem toho točí spousta peněz a každý den slyším nové zprávy o tom, jak někdo prodal své umění jako NFT za miliony. To mi přijde fascinující, ale zároveň trochu matoucí. Jaký je vůbec rozdíl mezi NFT a běžnými kryptoměnami jako Bitcoin nebo Ethereum? Mohli byste mi vysvětlit, co všechno je potřeba vědět předtím, než do toho začnu investovat? Myslím tím třeba, jaké platformy jsou nejlepší pro obchodování s NFT? A co bych měl mít na paměti při vytváření vlastní sbírky nebo nákupu těchto digitálních aktiv? Dále by mě zajímalo, jestli je to vůbec bezpečné a jak se chránit před podvody. Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení na začátek, byl bych vám moc vděčný. Děkuji všem za vaše názory!