Investice do akcií nebo nemovitostí – co se víc vyplatí?
Poslední dobou hodně přemýšlím o investicích a konkrétně mě zajímá, co je výhodnější, jestli investovat do akcií, nebo do nemovitostí. Slyšel jsem různé názory a rád bych se dozvěděl víc. Na jedné straně akcie, které se mohou rychle zhodnotit, ale taky rychle klesnout, a na druhé straně nemovitosti, které sice bývají stabilní, ale potřebují vysoký počáteční kapitál a údržbu. Jak to vlastně je? Mám pocit, že akcie jsou pro mladé investory atraktivnější díky možnosti rychlého růstu a likvidity, ale pak tu jsou nemovitosti, které se považují za bezpečnou investici. Není to tak, že když investuji do nemovitosti, mám větší šanci na stabilní příjem z pronájmu? Ale co když trh s nemovitostmi spadne? A je pravda, že akcie jsou mnohem dostupnější pro lidi s menším rozpočtem? Zajímalo by mě i to, jaké jsou daňové výhody obou možností a jestli existují nějaké skryté náklady, o kterých bych měl vědět. Co se týče návratnosti investic v dlouhodobém horizontu, jaké máte zkušenosti? Jak dlouho trvá, než se ti peníze začnou vracet? Budu vděčný za jakékoli rady nebo osobní zkušenosti. Jaký je váš názor na tuto problematiku? Je vaše volba akcie nebo nemovitosti? Děkuji!