Jak mám začít investovat do kryptoměn, když vůbec nevím, jak to funguje?
Mám trochu chaos v hlavě, protože se poslední dobou hodně mluví o kryptoměnách a já bych chtěl začít investovat, ale vůbec nevím, jak to vlastně funguje. Slyšel jsem o bitcoinu, ethereu a spoustě dalších měn, ale když se pokusím pochopit, co to všechno znamená, tak se mi to zdá jako španělská vesnice. Jaké jsou základní věci, které bych měl vědět předtím, než do toho skočím? Měli byste mi doporučit nějaké zdroje nebo weby, kde se dá učit? A co peněženky? Jak to všechno funguje? Vím, že je důležité mít zabezpečenou peněženku a být opatrný, ale odkud začít? Jak si vlastně vybrat tu správnou kryptoměnu k investici? Je lepší investovat do takových známějších, jako je bitcoin nebo raději zkusit něco novějšího a možná i riskantnějšího? A co burzy? Odkud mám nakupovat tyto kryptoměny? Jaké jsou poplatky a na co si dát pozor? Mám mít nějakou strategii nebo plán? Nebo je lepší začít s malou částkou a teprve pak se rozhodnout víc? Fakt mě to zajímá a rád bych se dozvěděl od těch, kteří už mají nějaké zkušenosti. Jak jste začínali vy a co byste mi doporučili?