Jaké faktory zohlednit při výběru ETF pro růst?
Když uvažuju o investování do ETF, které by měly přinést nějaký ten růst, tak mě zajímá, na co všechno se vlastně zaměřit. Je toho totiž tolik, co musí člověk vzít v potaz. Třeba první věc, co mě napadá, jsou náklady spojené s investováním. Jak moc důležité jsou provozní náklady a poplatky za správu? Mám pocit, že čím nižší náklady, tím lépe. Ale je to skutečně tak? A co likvidita ETF? Jak zjistit, jak snadno se mi podaří tyto fondy prodat, když to bude potřeba? Dalším faktorem by mohlo být složení portfolia těchto ETF – jak zjistit, zda mají správné akcie nebo sektory, které očekávají růst? Co když jsou zaměřené na technologické firmy? Jsou opravdu ty nejlepší volby vzhledem k aktuálním trendům? Potom mě zajímají i historické výkony – jak moc bych měl brát v úvahu minulé úspěchy fondu jako indikátor budoucího výkonu? Je dobré sledovat i poměr ceny a zisků u akcií, které ETF vlastní? A jak důležitá je diversifikace v rámci ETF – je lepší mít jedno široké ETF nebo několik specifických fondů zaměřených na určité sektory? Zkrátka by mě zajímalo, jaké faktory byste doporučili zohlednit při výběru ETF, který má potenciál pro růst. Co všechno bereš v potaz a jaký máš třeba ty zkušenosti?