Můžu stále vydělat na pronájmu během krize?
Zajímalo by mě, jestli je možné vydělat na pronájmu nemovitostí i v těžkých časech, jako je třeba pandemie nebo ekonomická krize. Slyšel jsem, že lidé se teď bojí investovat do nemovitostí, protože ceny mohou klesat a nájemníci mohou mít problémy s placením. Jak to vypadá s poptávkou po pronájmech v současnosti? Existuje nějaká strategie, jak zajistit, že pronájem bude i nadále výhodný? Měli bychom spíš cílit na dlouhodobé nájmy, nebo je lepší zkusit krátkodobé pronájmy třeba přes Airbnb? Co když se nájemníkovi nedaří a přestane platit – jak se tomu vyhnout? Přece jenom by bylo super mít pasivní příjem z pronájmu, ale obávám se, jestli je to teď vůbec reálné. Máte někdo zkušenosti s tím, jak se chovat v těchto krizových obdobích? Zajímalo by mě taky, jestli je lepší investovat do komerčních prostor nebo do klasických bytů. A co takhle budoucnost trhu s nemovitostmi? Měla bych teď čekat nebo investovat i přesto, že je situace nejistá? Jaké máte názory na tento směr? Děkuju za vaše myšlenky!