Jak začít investovat do akcií pro začátečníky?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl začít investovat do akcií, ale vlastně nevím, jak na to. Nikdy jsem se tím nezabýval a všechno mi přijde hrozně složité. Kde vůbec začít? Jaké jsou prvotní kroky, které bych měl udělat? Mám si nejprve nastudovat nějaké základy, nebo je lepší rovnou začít nakupovat akcie? Slyšel jsem, že je dobré mít nějaký plán, ale jak takový plán vytvořit? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru akcií? A co je vlastně ta diverzifikace, o které všichni mluví? Mám investovat do jednotlivých akcií nebo spíš do ETF? Jaké platformy jsou nejlepší pro začátečníky? A co poplatky, na co si dát pozor? Je lepší začít s menším množstvím peněz nebo raději počkat, až budu mít víc? A co když se mi investice nebude dařit, jak se s tím vyrovnat? Mám mít nějakou strategii na dlouhodobé investice, nebo se zaměřit na krátkodobé výnosy? Opravdu platí, že čím dříve začnu, tím lépe? A co risk management, jak si chránit své investice? Je vůbec dobrý nápad začínat teď, když je trh tak volatilní? Budu moc rád za jakékoli rady a tipy od těch, kteří už mají nějaké zkušenosti. Děkuju!