Co jsou vlastně NFT a jak na nich vydělat?
Zajímalo by mě, co přesně jsou ty NFT, o kterých se teď všude mluví. Vidím je jako něco, co v poslední době zasáhlo svět umění a digitálních sběratelských předmětů, ale moc si pod tím nedokážu představit, jak to celé funguje. Jsou to nějaké digitální certifikáty nebo vlastnictví něčeho, co nemůžu fyzicky držet v ruce? Jaký je rozdíl mezi NFT a klasickými digitálními obrázky nebo videi? Můžu si skutečně koupit něco jako digitální obraz a mít pocit, že ho vlastním? To mi přijde trochu podivné. A jak to vlastně funguje z pohledu technologie? Je k tomu potřeba blockchain? Mám pocit, že je to celé dost technické a já se v tom moc nevyznám.
Další věc, co mě zajímá, je, jak na tomhle můžu vydělat. Můžu třeba nějaké NFT tvořit sám? Jaké nástroje nebo platformy k tomu potřebuju? A je to pro každého, nebo jen pro nějaké umělce nebo programátory? Vím, že jsou lidé, kteří na tomhle udělali slušné peníze, ale jak se do toho vlastně dostat? Je to jako investice do akcií nebo nemovitostí, nebo je tam něco jiného? A co když investuji do NFT a pak ztrácí na hodnotě? Jaká jsou rizika a jak se jim vyhnout?
Je také zajímavé, zda existují nějaké konkrétní příklady úspěšných projektů nebo umělců v oblasti NFT. Kdo jsou ti lidé, kteří na tomhle vydělali opravdu hodně peněz? A co bych měl sledovat, abych se dozvěděl více o trendech v této oblasti? Existují nějaké komunity nebo skupiny na sociálních sítích, kde bych mohl získat více informací?
Chtěl bych se také zeptat, jestli je možné investovat do NFT jako dlouhodobou strategii. Mám na mysli něco jako pasivní příjem. Je vůbec možné vydělávat pravidelně z NFT, nebo je to spíš jednorázová záležitost? Jak dlouho by mi mohlo trvat, než začnu vidět nějaké výsledky? Určitě by mě zajímalo dozvědět se více o tomhle fenoménu, protože mám pocit, že by to mohlo být zajímavé i pro mě. Takže co říkáte? Jak začít s NFT a jak na nich vydělat?