Charts.cz/Fórum/Co všechno se dá koupit za Bitcoin?

Co všechno se dá koupit za Bitcoin?

Když se řekne Bitcoin, většina lidí si představí investice, spekulace nebo možná nějakou tu technologii, co stojí za kryptoměnami. Ale co když vás napadne, že byste chtěli zaplatit Bitcoinem za něco opravdu šíleného? Jaké jsou nejkurióznější a nejpodivnější věci, které můžete tímto digitálním měnovým nástrojem pořídit? Mám na mysli věci, které byste od běžné měny vůbec nečekali. Například slyšel jsem, že se dají koupit zvířata. Není to jen tak obyčejný domácí mazlíček, ale třeba celá farma nebo exotické zvíře! Jak asi probíhá takový nákup? Co říkáte na to, že byste si mohli pořídit realitní projekt nebo dokonce vilu jen tak za pár Bitcoinů? Je to vůbec reálné? A co třeba umění? Prý se dají kupovat NFT a různá digitální díla, ale co ti umělci, co vytvářejí fyzická díla? Jak moc se to v této době mění? A co vtipné nebo zvláštní služby - slyšel jsem o masážích placených Bitcoinem nebo dokonce o speciálních zážitcích, které si můžete objednat online. Odkud to lidé berou a jak jim to funguje? Jakou skupinu lidí to vlastně oslovuje? Je to opravdu trend nebo spíš okrajová záležitost? Chtěl bych se dozvědět víc o tom, jaké jsou vaše zkušenosti s platbami v Bitcoinech za takovéto netradiční věci. Můžete mi doporučit nějaké konkrétní příklady? Určitě mám v hlavě spoustu dalších otázek, ale začínám tady. Tak co, víte o nějakých fakt zajímavých kouskách nebo službách, které se dají koupit za Bitcoin?

233 slov
2.3 minut čtení
29. 12. 2023
Jarmila Macková
Jarmila Macková

Bitcoin fakt dává možnost koupit spoustu divnejch věcí. Třeba zvířata - můžeš si pořídit pejsky, kočky nebo dokonce exotický zvířata jako papoušky nebo hady. Někde dokonce prodávají celou farmu za Bitcoin, což je dost šílený. Co se týká nemovitostí, už jsou případy, kdy lidi kupovali byty nebo vily zaplacené v Bitcoinech. Zní to jako sci-fi, ale je to realita.

A umění? Jasně, NFT jsou v kurzu, ale fyzický obrazy od umělců se taky dají koupit, mnozí akceptují Bitcoin. Je to pro někoho zajímavý způsob, jak si zajistit peníze, protože ví, že kryptoměny můžou růst.

Služby jsou další kapitola. Masáže za Bitcoin, zážitky jako letecký výlety nebo adrenalinový sporty taky najdeš. Všichni to vidí jako trend, hlavně mladší generace a tech nadšenci. Je to ještě dost okrajový, ale pomalu se to rozšiřuje. Pokud chceš konkrétní příklady, mrkni třeba na specializovaný weby na kryptoměny. Možná objevíš něco fakt zajímavýho.

145 slov
1.5 minut čtení
18. 9. 2024
Emil Hácha
Emil Hácha

Jasně, Bitcoin se dá použít na spoustu šíleností. Třeba si můžeš koupit rybu, nebo rovnou celou farmu. V Americe jsou lidi, co prodávají zvířata jako kozy nebo králíky za BTC. A co se týče nemovitostí, tak jedna vila se už prodávala za Bitcoin – úplně normální, že? V Evropě to taky začíná být trend.

Umění je další kapitola, teď frčí NFT, ale i fyzická díla se dají kupovat. Někteří umělci akceptují Bitcoin, což je super. Když člověk hledá, najde různý služby – masáže, wellness a tak dál – a to všechno zaplatíš krypto. Lidi to láká, zejména tech nadšence a investory. Je to jakoby móda, ale fakticky už to není jen okrajovka, začíná to být víc mainstream. Zkus mrknout na nějaký weby s kryptoměnovými platbami a uvidíš, co všechno tam mají.

131 slov
1.3 minut čtení
29. 5. 2024
Jindřiška Zichová
Jindřiška Zichová