Charts.cz/Fórum/Co všechno se dá koupit za Bitcoin mimo klasické investice?

Co všechno se dá koupit za Bitcoin mimo klasické investice?

Už dlouho mě zajímá, co všechno se dá vlastně pořídit za Bitcoin, kromě těch obvyklých investic, jako jsou akcie nebo nemovitosti. Slyšel jsem, že se dají koupit různé služby, ale jaké konkrétně? Například slyšel jsem o tom, že lidé platí Bitcoinem za jídlo nebo dokonce i za oblečení. Je to pravda? Kde se vlastně dá takové zboží pořídit? A co třeba cestování? Existují nějaké cestovní agentury, které přijímají kryptoměny? Zajímalo by mě taky, jestli si s Bitcoinem můžu zaplatit třeba elektroniku nebo různé gadgety. A co NFT? To je teď hodně populární téma, ale jak to souvisí s Bitcoinem a dá se to taky nějak koupit? Mám pocit, že Bitcoin už dávno není jenom o investování, ale o nějakém širším využití. Jaké jsou možné alternativy k tradičním způsobům utrácení? Chtěl bych slyšet od někoho, kdo už s tím má zkušenosti. Jaké jsou vaše tipy na to, co se dá koupit za Bitcoin a kde to najít? Díky moc za rady!

160 slov
1.6 minut čtení
25. 10. 2024
Jitka Košťálová
Jitka Košťálová

Jo, Bitcoin se dá použít na spoustu věcí mimo ty tradiční investice. Například můžeš platit za jídlo v různých restauracích, některé dokonce přijímají kryptoměny přímo, takže je to fakt pohodlný. Oblečení? Jasně, obchody jako Overstock nebo Newegg už přijímají Bitcoin, takže pokud sháníš elektroniku nebo oblečení, můžeš platit tímhle způsbem.

Co se týče cestování, tak pár agentur už umožňuje platbu v Bitcoinu, což je super, když chceš koupit letenky nebo hotely. Navíc jsou i různé weby jako Travala, kde můžeš rezervovat ubytování a platit za něj Bitcoinem.

NFT je trochu jiná liga, ale spousta lidí to kupuje za Ether, ale i tak najdeš platformy, které umožňují platbu v BTC. Takže jako vidíš, Bitcoin už dávno není jen o investicích, ale má fakt široký využití. Kdybys chtěl víc tipů na konkrétní místa nebo platformy, dej vědět.

134 slov
1.3 minut čtení
13. 12. 2023
David Tomeš
David Tomeš

Bitcoin už není jen o investicích, to je pravda. Můžeš s ním platit za spoustu věcí. Například spousta restaurací a fast foodů dneska akceptuje Bitcoin, třeba v Praze najdeš místa jako Lokál nebo některé pizzerie. Oblečení? To taky jde, třeba přes různé online obchody, co prodávají streetwear nebo sportovní značky.

Cestování je další kapitola. Existuje pár agentur, které umožňují platit Bitcoinem za letenky a hotely. Například Expedia nebo Travala ti umožní platit kryptem.

Pokud jde o elektroniku, tak jsou e-shopy jako Newegg nebo Overstock, kde můžeš Bitcoin použít na nákup gadgetů. A co NFT? No, to už je jiná liga. NFT se většinou kupují za Ethereum, ale občas narazíš na projekty, co přijímají Bitcoin.

Takže shrnuto, Bitcoin můžeš utrácet za jídlo, oblečení, cestování nebo elektroniku. Oproti klasickým způsobům to má výhodu v anonymitě a rychlosti transakcí. Zkus projít přímo weby těch obchodníků, často to tam mají napsané jasně.

147 slov
1.5 minut čtení
10. 10. 2022
Anna Procházková
Anna Procházková