Co by mělo být prvním krokem při investování do DeFi?
Když se člověk rozhodne ponořit do světa decentralizovaných financí, obvykle se mu honí hlavou spoustu otázek. Co vlastně znamená DeFi a proč je to teď tak populární? Jaké platformy jsou ty nejlepší a na co si dát pozor? Také je tu otázka bezpečnosti. Jak můžu vědět, že moje peníze budou v bezpečí, když je dám do nějakého protokolu, o kterém jsem třeba slyšel jen z videí na YouTube? A co je vlastně potřeba udělat jako první krok? Měli bychom začít tím, že si vytvoříme kryptopeněženku, nebo by bylo lepší nejdřív se seznámit s konkrétními DeFi projekty a jejich nabídkou? Vždyť existuje tolik různých tokenů a protokolů – Uniswap, Aave, Compound… Jak si vybrat ten správný pro začátek? Měli bychom se podívat na dokumentaci nebo bílé knihy jednotlivých projektů? Jak důležitý je také komunitní aspekt a kde najít relevantní informace? Nedávno jsem slyšel o tom, že se může stát, že přijdete o peníze kvůli chybě v kontraktu nebo podvodným projektům. Co všechno bych měl zvážit předtím, než udělám svůj první vklad? Jaký je rozdíl mezi likviditou a stakingem a co by bylo pro začátečníka výhodnější? Je také důležité sledovat trendy v DeFi prostoru – jak zjistit, co bude fungovat a co ne? Měli bychom se zaměřit na dlouhodobé investice nebo spíše na krátkodobé spekulace? Kde hledat důvěryhodné zdroje informací o novinkách v DeFi a jak si ověřit pravdivost těchto informací? Je toho tolik, co je potřeba zvážit, než se skutečně pustíme do investování do DeFi. Takže co by měl být ten vůbec první krok, který bychom měli udělat?