Charts.cz/Fórum/Jak zjistit, které DeFi projekty mají největší potenciál?

Jak zjistit, které DeFi projekty mají největší potenciál?

V poslední době se hodně mluví o DeFi a zřejmě každý, kdo má zájem o kryptoměny, slyšel o decentralizovaných financích. Ale jak vlastně zjistit, které projekty mají největší potenciál? Je to vůbec možné? Mám pocit, že na trhu je spousta projektů, které vypadají slibně, ale jak poznat, které z nich opravdu vyniknou? Zajímají mě nějaké konkrétní metody nebo nástroje, které by mi mohly pomoci? Třeba jestli existují nějaké analytické platformy, které sledují vývoj těchto projektů a ukazují jejich růst nebo uživatelskou základnu? Jak důležitá je komunita kolem projektu? Měl bych se také dívat na to, kdo za projektem stojí, nebo co v minulosti dokázali? A co například tokenomika – jak moc je důležitá struktura tokenů a jejich využití v ekosystému? Myslím, že hodnocení projektů může být velmi subjektivní a každý má svůj vlastní názor, ale přesto jsem zvědavý na tipy od zkušenějších. Co byste doporučili začátečníkovi, který chce investovat do DeFi projektů a nechce se spálit? Děkuji za jakékoli rady a informace.

162 slov
1.6 minut čtení
19. 9. 2023
Milena Jedličková
Milena Jedličková

Takže, když hledáš DeFi projekty s potenciálem, doporučuji se zaměřit na pár věcí. Za prvé, koukni na tým za projektem – jestli mají zkušenosti v crypto space nebo finance, to je plus. Pak je důležitá komunita, sleduj jejich aktivitu na sociálních sítích, Discordu a Redditu. Čím víc lidí kolem projektu, tím lépe.

Analytické platformy jako DeFi Pulse nebo CoinGecko by ti měly ukázat růst a uživatelskou základnu. Hodně sleduj likviditu a objemy obchodů – to ti říká, jak moc je projekt využívaný.

Tokenomika je taky klíčová, zjisti, jaké má tokeny využití a jestli je struktura rozumná. Pokud je to jen pump and dump bez reálného využití, radši se tomu vyhni.

Každopádně buď opatrný a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. A pamatuj, že i když se zdá projekt skvělý, nic není jisté.

133 slov
1.3 minut čtení
14. 9. 2024
Bohuslav Jedlička
Bohuslav Jedlička

Když chceš zjistit, které DeFi projekty mají potenciál, je dobrý koukat na několik věcí. První je samozřejmě tým za projektem. Zjisti si, kdo ho vede, jaké mají zkušenosti a co už dřív dokázali. Další je komunita – aktivní a zapálená komunita kolem projektu často znamená, že je o něj zájem a má to šanci uspět.

Dalším krokem je sledování analytických platforem jako DeFi Pulse nebo CoinGecko. Ty ti dají přehled o růstu projektů, likviditě a uživatelské základně. Zajímá tě i tokenomika – jak jsou tokeny distribuovány a jaký mají účel v ekosystému. Když se podíváš na to, jak se tokeny používají, můžeš zjistit, jestli mají hodnotu.

Určitě si dej pozor i na trendy v DeFi – co je aktuálně populární? Například lending, yield farming nebo liquidity mining. A hlavně, nezapomeň na vlastní průzkum – neinvestuj jen podle doporučení někoho jiného. I když to může být subjektivní, tvůj vlastní názor a analýza jsou klíčové. Takže buď opatrný a hodně štěstí!

159 slov
1.6 minut čtení
29. 10. 2024
Karolína Lacinová
Karolína Lacinová