Jak začít s investováním do DeFi, když tomu vůbec nerozumím?
Zajímá mě, jak vlastně začít investovat do decentralizovaného financování, protože jsem v tom naprostý laik. Je to něco jako kryptoměny a NFT, ale vůbec nevím, co to všechno znamená. Narazil jsem na pojem DeFi a slyšel jsem, že to je teď hodně populární a nabízí to zajímavé možnosti pasivního příjmu. Ale kde začít, když si neumím představit, jak to funguje? Jaké jsou první kroky? Mám si pořídit nějakou kryptoměnu, nebo je lepší začít s nějakou platformou? A co přesně znamená staking nebo yield farming? Mám strach, že se ztratím v těch všech technických výrazech a různých protokolech. Kde najdu spolehlivé informace, které mi pomohou pochopit základy? Navíc, jak se vyhnout podvodům nebo ztrátám peněz, když vůbec nevím, co dělám? Četl jsem něco o tom, že se dá investovat i s menšími částkami, ale jak vlastně funguje ten systém? Rozhodně nechci přijít o svoje úspory kvůli nedostatku znalostí. Jak moc je důležité vzdělávat se v tomto oboru předtím, než začnu investovat? A existují nějaké komunity nebo fóra, kde bych mohl najít další lidi jako já, kteří se snaží pochopit DeFi? Doufám, že mi někdo může poradit s tímto mým chaotickým přístupem k investování do DeFi.