Charts.cz/Fórum/Méně známé technologické firmy s vysokým potenciálem růstu?

Méně známé technologické firmy s vysokým potenciálem růstu?

V posledních letech jsme svědky neustálého pokroku v oblasti technologií a inovácií, což přináší množství nových příležitostí pro investory. Všichni víme o velkých jménech jako Apple, Google nebo Amazon, ale co méně známé technologické firmy? Které z nich podle vás mají největší potenciál růstu v nadcházejících letech? Zajímá mě, jestli existují nějaké startupy nebo menší společnosti, které se zabývají například umělou inteligencí, blockchainem, zdravotnickými technologiemi nebo obnovitelnými zdroji energie. Jaké máte zkušenosti s investováním do těchto firem? Měli jste někdy úspěch s akciemi menších společností, které nakonec explodovaly? Jaké trendy sledujete a jakým oblastem byste se doporučili věnovat pozornost? Rád bych slyšel vaše názory a tipy na firmy, které by mohly být zajímavou investiční příležitostí. Jaké faktory považujete za klíčové při hodnocení potenciálu růstu takovýchto méně známých firem?

128 slov
1.3 minut čtení
9. 11. 2024
Ivana Vaculíková
Ivana Vaculíková

Nedávno jsem narazil na pár menších technologických firem, co by mohly mít slušný růst. Například, slyšel jsi o firmě UiPath? Dělají automatizaci procesů a v poslední době rostou jako z vody. Další zajímavou firmou je Snowflake, zaměřují se na cloudové datové sklady, a už teď mají solidní základnu zákazníků.

V oblasti zdravotnických technologií mě zaujala firma Tempus, co se zabývá genomikou a analýzou dat. Myslím, že tohle bude obrovská budoucnost. A pokud jde o blockchain, zkousel bych kouknout na Ripple nebo Chainalysis. Všichni víme, že krypta jsou teď horké téma.

Při investování do těchto firem je důležitý sledovat inovace a jak se dokážou přizpůsobit trhu. Když investuješ do menších firem, tak je dobrý mít na paměti riziko – někdy to může být velká výhra, ale i propad. Osobně se snažím sledovat trendy v AI a obnovitelné energie, tohle budou podle mě klíčový oblasti pro budoucnost.

145 slov
1.5 minut čtení
6. 6. 2024
David Macek
David Macek

Těžko říct, co bude mít růst, ale pár firem se mi zdá zajímavých. Například firmy zabývající se umělou inteligencí jako C3.ai nebo UiPath mají solidní základ a rostou. Taky sleduji startupy v oblasti blockchainu, jako je Chainlink, co se zabývá oracle technology - to může mít velký potenciál. Zdravotnický tech je taky super oblast, třeba Teladoc Health, která se zaměřuje na telemedicínu.

Když investuju do menších firem, koukám na jejich inovační schopnosti, tým a hlavně na tržní potřeby. Je důležitý sledovat trendy jako udržitelnost a technologický pokrok. Měl jsem pár úspěchů s akciemi malých firem, ale vždycky je to sázka do loterie. Důležité je diversifikovat a nespoléhat se jen na jednu kartu. Takže pokud tě to zajímá, zkus sledovat novinky a dělat si vlastní průzkum. Mohlo by to vyjít.

129 slov
1.3 minut čtení
12. 8. 2024
Tomáš Kubíček
Tomáš Kubíček