Charts.cz/Fórum/Jaké akcie technologických ETF bych měl sledovat?

Jaké akcie technologických ETF bych měl sledovat?

Chtěl bych se zeptat, jaké akcie technologických ETF byste doporučili sledovat, abych nezmeškal nějaké skvělé příležitosti. Vím, že technologie hrají v dnešním světě obrovskou roli a že investice do správných ETF může přinést zajímavé výnosy. Ale je jich tolik a já se v tom trochu ztrácím. Myslíte, že byste mohli vysvětlit, jaké konkrétní akcie nebo sektory v rámci technologických ETF by měly být na mém radaru? Mám na mysli nejen velké technologické firmy, ale i menší společnosti, které by mohly mít potenciál růstu. Jaké faktory bych měl brát v úvahu při rozhodování o investicích do těchto fondů? A co třeba trendy jako umělá inteligence nebo cloudové služby? Je to teď hodně populární téma, ale jak to promítnout do konkrétních investic? Každý říká něco jiného a já bych opravdu rád znal názory více lidí. Děkuji moc za jakékoli tipy a rady, určitě mi to pomůže udělat lepší rozhodnutí.

147 slov
1.5 minut čtení
22. 1. 2025
Jaroslav Roubal
Jaroslav Roubal

Jasně, technologie jsou teď v kurzu a správná ETF můžou fakt přinést zisky. Určitě bych sledoval akcie jako Apple, Microsoft, nebo Nvidia – to jsou velké ryby. Ale nezapomínej na menší firmy, třeba firmy zaměřující se na AI nebo kybernetickou bezpečnost. Tohle roste a můžeš tam najít zajímavé příležitosti.

Když koukáš na ETF, zkontroluj si, jaký mají podíl v portfoliu. Zaměř se na sektory jako cloudové služby, což je teď hodně žádané. Taky sleduj trendy kolem 5G a internet věcí, to je budoucnost a investice do ETF těchto technologií by mohly být fajn.

Hlavně si dej pozor na poplatky u ETF a jaká je jejich historie výkonu. A nezapomeň diversifikovat, abys nebyl závislý jen na jedné akcii nebo sektoru. Držím palce!

121 slov
1.2 minut čtení
18. 2. 2024
Martin Beneš
Martin Beneš

Sledování technologických ETF je fakt super nápad! Doporučil bych se podívat na fondy jako QQQ nebo VGT, tam najdeš velký hráče jako Apple, Microsoft, Amazon a Google. Ale nezapomínej ani na menší firmy, třeba nějaké tech start-upy nebo společnosti zaměřené na umělou inteligenci – ty teď frčí. Zkus třeba ARK Innovation ETF, tam mají spoustu perspektivních firem.

Při výběru akcií v ETF se zaměř na trendy jako cloudové služby nebo kybernetickou bezpečnost, to je teď taky hodně aktuální. Dobré je sledovat, jak dané firmy inovují a co mají na plánu do budoucna. Nezapomeň si taky udělat vlastní průzkum a zjistit si, jaké jsou fundamenty těch společností. Investice do technologií může být dost volatilní, takže buď připravený na výkyvy. Hlavně se nenech strhnout davem, investuj s rozumem.

126 slov
1.3 minut čtení
14. 4. 2022
Miroslav Říha
Miroslav Říha