Charts.cz/Fórum/Jak začít s investováním do NFT, když nemám žádné zkušenosti?

Jak začít s investováním do NFT, když nemám žádné zkušenosti?

Zajímám se o svět kryptoměn a v poslední době mě hodně zaujaly NFT. Vím, že jsou to digitální aktiva, ale nemám vůbec žádné zkušenosti s investováním. Jak vlastně začít? Co všechno potřebuji vědět? Je nějaký základní průvodce, který bych měl sledovat? Zkoušel jsem si najít informace na internetu, ale je toho tolik, že jsem se úplně ztratil. Mám pocit, že je důležité rozumět blockchainu a tomu, jak fungují různé platformy pro obchodování s NFT, ale nevím, kde začít. Existují nějaké konkrétní rady pro nováčky? A co si mám prozkoumat dřív než udělám svůj první nákup? Měli byste doporučit nějaké populární NFT projekty nebo tržiště, na kterých bych mohl začít? Také mě zajímá, jak se vyhnout podvodům a co všechno bych měl mít na paměti při investování do těchto digitálních sběratelských předmětů. Rád bych i slyšel, jestli je lepší investovat do už hotových NFT nebo se spíš zaměřit na tvorbu vlastních. Jaké jsou vlastně možnosti a co byste poradili někomu jako já, kdo vůbec neví, jak se do toho pustit?

169 slov
1.7 minut čtení
24. 7. 2022
Libor Černý
Libor Černý

Investování do NFT pro úplný začátek může být trochu zmatené, ale není to tak složité, jak se zdá. Nejdřív si pořiď kryptoměnovou peněženku, jako je MetaMask, kterou pak naplníš nějakou kryptoměnou (většinou ETH – Ether). Tohle je důležitý krok, protože většina NFT tržišť funguje na Ethereu. Pak se podívej na tržiště jako OpenSea nebo Rarible – tam najdeš spoustu různých NFT projektů.

Doporučuji začít tím, že si prostuduješ základy blockchainu a NFT. Na YouTube a různých blozích najdeš hodně videí a článků. Měj na paměti, že ne všechny projekty jsou solidní, takže vždycky dělej vlastní průzkum. Sleduj komunity na Discordu nebo Twitteru, kde se diskutují různé projekty a trendy.

Pokud jde o investice – zvaž, jestli chceš investovat do už hotových NFT nebo zkusit vytvořit vlastní. Vytvoření vlastních může být zajímavé, ale je potřeba mít nějakou uměleckou vizi nebo nápad. Investice do již existujících NFT může být méně riskantní, ale je dobré vědět, co a proč kupuješ.

Dávej si pozor na podvody! Zkontroluj autentičnost a historii NFT, které kupuješ. A nikdy nesdílej své privátní klíče. Nakonec začni s menšími částkami, abys získal zkušenosti bez velkého rizika. Hodně štěstí!

185 slov
1.9 minut čtení
19. 9. 2024
Bohumil Hůlka
Bohumil Hůlka

Investování do NFT může být trochu zmatené, ale není to nemožné. Tady je pár tipů, co bys měl vědět a co můžeš udělat, než se pustíš do nákupu.

Nejdřív si zjisti, co vlastně NFT jsou a jak fungují. Základní koncept je, že jde o unikátní digitální aktiva na blockchainu, což znamená, že jsou ověřitelná a vlastnictví je jasně dané. Prozkoumej blockchainy jako Ethereum, protože většina NFT běží právě na něm.

Dále si vytvoř peněženku – něco jako MetaMask nebo Trust Wallet. Budeš ji potřebovat k uchovávání kryptoměn a NFT. Po registraci si přidej nějaké Ethereum (ETH), protože většina transakcí na NFT tržištích vyžaduje tuto měnu. Můžeš jej koupit na burzách jako Coinbase nebo Binance.

Když máš peněženku a ETH, prozkoumej různá tržiště jako OpenSea, Rarible nebo Foundation. Na těchto platformách najdeš spoustu projektů a umělců, kteří prodávají své NFT. Zkus se podívat na populární projekty a zjistit, co je za nimi – sleduj trendy a komunity kolem nich.

Hodně důležitý je také výzkum a opatrnost. Podvody na trhu s NFT nejsou vzácné, takže buď obezřetný a nekupuj bez rozmyslu. Neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

Pokud přemýšlíš o tom, co koupit, může být lepší začít s už hotovými NFT od zavedených umělců než vytvářet vlastní, pokud nemáš zkušenosti. Tvorba vlastních NFT může být zajímavá, ale chce to víc znalostí o marketingu a umění samotném.

Nakonec sleduj komunitu na sociálních sítích nebo fórech – Reddit má skvělé subreddity ke sledování novinek a trendů v oblasti NFT. Drž se informací a uč se od ostatních investorů v této rychle se měnící sféře.

257 slov
2.6 minut čtení
5. 10. 2024
Žaneta Hrdličková
Žaneta Hrdličková