Jak fungují robo-poradci a jsou lepší než klasický poradci?
Zajímalo by mě, jak vlastně fungují ti robo-poradci, o kterých se teď všude mluví. Slyšel jsem, že to jsou nějaké automatizované nástroje, co pomáhají s investováním, ale jakým způsobem to všechno probíhá? Jak si vybírají investice a jak se přizpůsobují tržním podmínkám? Představte si, že sedíte u počítače a místo klasického poradce máte na obrazovce nějaký algoritmus. To musí mít nějaké výhody, ne? Zajímalo by mě, jestli jsou tyto robo-poradci skutečně lepší než ti tradiční lidští poradci. Myslím tím nejenom cenu služeb, ale i kvalitu poradenství. Může být robot stejně dobrý jako zkušený finanční poradce, který má za sebou roky praxe a osobní přístup? Jak se to srovnává například z pohledu rizika a návratnosti investic? A ještě jedna věc - co když máte nějaké specifické potřeby nebo cíle v oblasti investic? Dokáže robo-poradce zohlednit vaše individuální požadavky stejně dobře jako klasický poradce? Zkrátka mě zajímá, jestli se robo-poradci stávají budoucností investování nebo jestli je stále lepší držet se tradičního způsobu poradenství. Co si o tom myslíte?