Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do NFT a vydělat?

Jak začít investovat do NFT a vydělat?

Zajímá mě, jak vlastně začít investovat do NFT. V poslední době je to téma, které je všude a slyšel jsem, že někteří lidé na tom dokáže udělat slušné peníze. Ale jak to vůbec funguje? Mám pocit, že je to pro mě úplně nový svět a nevím, kde začít. Co všechno bych měl vědět před tím než se do toho pustím? Existují nějaké konkrétní platformy, které by mi doporučili? Jak se vyhnout podvodům, když je trh s NFT tak nejasný? A co si mám vlastně představit pod pojmem "NFT"? Je to jenom obrázek nebo může být i něco jiného? Jaký je nejlepší způsob, jak si vytvořit vlastní NFT, pokud bych chtěl přispět do této komunity? A co cena? Jak zjistit, kolik za něco zaplatit nebo prodat? Jaké faktory ovlivňují hodnotu NFT? Měl bych se zaměřit na umění, hudbu nebo něco jiného? Rád bych slyšel od vás zkušenosti nebo tipy, co děláte, abyste byli úspěšní v investování do NFT. Děkuji za jakoukoli pomoc!

161 slov
1.6 minut čtení
9. 6. 2024
Emil Košťál
Emil Košťál

Investování do NFT je fakt zajímavý, ale má to svoje nástrahy. Nejdřív je dobrý pochopit, co vlastně NFT jsou – v podstatě to jsou digitální certifikáty vlastnictví, který se většinou vztahují na umění, videa nebo dokonce hudbu. Takže jo, můžeš koupit obrázek, ale taky třeba skladbu nebo nějaký virtuální předmět ve hře.

Jak začít? Zaregistruj se na platformách jako OpenSea, Rarible nebo Foundation. Tyhle jsou docela populární a umožňují ti nakupovat i prodávat. Budeš potřebovat kryptoměnu (většinou ETH), tak si ji kup na burze jako Coinbase nebo Binance a přetáhni ji do tvé peněženky (třeba MetaMask).

Podvody jsou na trhu bohužel běžný, takže buď obezřetnej. Zkoumej projekty, jejich tým a komunitu. Před investováním se podívej na historii prodeje a získej pocit, jak se dané NFT prodávají.

Pokud chceš vytvořit vlastní NFT, potřebuješ platformu na minting (tvorbu). Můžeš to udělat klidně přes OpenSea nebo Rarible. Cena NFT závisí na poptávce a vzácnosti – čím víc lidí chce mít daný kousek, tím je vyšší cena. Sleduj trendy v umění a komunitách – třeba co frčí na Twitteru nebo Discordu.

Zkus se zaměřit na něco, co máš rád a rozumíš tomu – ať už je to umění, hudba nebo něco jiného. Tak máš větší šanci se zorientovat a najít ten správný směr. Hodně štěstí!

207 slov
2.1 minut čtení
21. 11. 2022
Zdeněk Mareš
Zdeněk Mareš

Takže, investování do NFT je teď fakt trend. Než se do toho pustíš, tak si ujasni, co vlastně NFT je. V podstatě jde o digitální certifikát vlastnictví na blockchainu, většinou spojený s nějakým uměním, hudbou nebo videem. Může to být cokoliv, co se dá digitalizovat. Chceš-li začít, potřebuješ mít kryptoměnu (většinou Ethereum) a nějakou peněženku jako MetaMask.

Pak si vyber platformu na nákup a prodej NFT - OpenSea je jedna z nejznámějších. Když kupuješ NFT, koukej na umělce a poptávku - hodně to ovlivňuje cenu. A abys se vyhnul podvodům, vždycky prověřuj projekty a sledování komunity na Discordu nebo Twitteru.

Pokud chceš vytvořit vlastní NFT, potřebuješ nějakou grafiku nebo muziku a pak to můžeš mintovat na platformě jako Rarible. Co se týče ceny, sleduj trh, ale pamatuj – hodnota NFT může rapidně kolísat.

Zaměř se na to, co tě osobně zajímá - umění, videa nebo třeba herní předměty – prostě to, co tě baví. A hlavně buď trpělivý a netlač se do toho moc rychle.

162 slov
1.6 minut čtení
18. 12. 2023
Marek Hora
Marek Hora