Kdy je nejlepší čas na koupi akcií?
Zajímalo by mě, kdy je vlastně ten správný čas na koupi akcií. Čtu spoustu článků a vidím mnoho rad, ale mám pocit, že se v tom nějak ztrácím. Je lepší kupovat akcie v době, kdy trh klesá, nebo naopak, když je v růstu? Nejspíš bych měl sledovat nějaké ekonomické ukazatele jako je třeba inflace nebo úrokové sazby, ale co přesně to všechno znamená pro rozhodování? A co třeba sezónní trendy? Někde jsem četl, že existují určité měsíce, kdy jsou akcie levnější, a jindy zase dražší. Jak to funguje? Také by mě zajímalo, jestli je lepší investovat do jednotlivých akcií nebo do ETF. A co je vlastně ta ideální doba držení akcií? Mám je mít jen krátkodobě a snažit se využít volatilitu trhu, nebo bych měl myslet na dlouhodobé investice? Jak si mám nastavit strategii? Slyšel jsem o průměrném nákupu nákladů, což zní jako rozumný přístup, ale nevím, jak to v praxi funguje. Ještě jsem se chtěl zeptat na to, jestli existují nějaké signály nebo indikátory, které by mi mohli pomoci rozhodnout se pro koupi. Jak poznám, že je akcie podhodnocená? A co mé osobní cíle – jak moc by měly ovlivnit moje rozhodnutí o investování do konkrétních akcií? Může mi někdo poradit, jak se na to všechno dívat a případně jaké informace sledovat?