Charts.cz/Fórum/Jak upravit cenovou nabídku pronájmu, aby byla konkurenceschopná?

Jak upravit cenovou nabídku pronájmu, aby byla konkurenceschopná?

Zdravím všechny. Potřeboval bych radu ohledně pronájmu nemovitosti. Mám byt, který chci pronajmout, ale mám pocit, že moje cenová nabídka není dostatečně konkurenceschopná. Jakým způsobem mohu upravit cenu, aby mě to nevydělalo do mínusu, ale zároveň abych přilákal více zájemců? Myslel jsem, že bych mohl zkusit porovnat ceny s podobnými byty v okolí, ale pak mě napadlo, že co když je tam někde nabídka s více výhodami nebo lepšími službami? Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při nastavování ceny? Možná by stálo za to zohlednit i vybavení bytu nebo lokalitu? A co třeba sezónní výkyvy v poptávce? Zajímalo by mě taky, jestli má cenu uvažovat o slevách či akcích pro dlouhodobé nájemce. Jaké máte zkušenosti vy? Co vám pomohlo udělat vaši nabídku atraktivnější? Díky moc za pomoc!

128 slov
1.3 minut čtení
30. 7. 2021
Jana Kuchařová
Jana Kuchařová

Takže, pokud chceš mít konkurenceschopnou cenu za pronájem, tak určitě začni tím, že si porovnáš ceny podobných bytů v okolí. Zjisti, za kolik se nabízí byty srovnatelné velikosti a vybavení. Měj na paměti i lokalitu, protože to hodně ovlivňuje cenu. Když je tvoje nabídka dražší, tak by měla mít nějaké výhody navíc, jako třeba lepší vybavení nebo parkovací místo. Zkus to oslovit i z pohledu sezóny – v létě může být poptávka vyšší, takže můžeš zkusit cenu na začátku lehce snížit a pak ji zvýšit, pokud bude zájem. Slevy pro dlouhodobé nájemce můžou být taky fajn způsob, jak přilákat lidi, protože jim dáš pocit, že dostanou víc za méně. Klidně do toho zahrň i bonusy jako energie nebo internet v ceně. Nezapomeň na inzerci – dobré fotky a popis můžeš udělat dost velký rozdíl. Držím palce!

136 slov
1.4 minut čtení
8. 3. 2024
Matěj Soukup
Matěj Soukup

Změna ceny pronájmu může být dost náročná, ale pár tipů by ti mohlo pomoct. Určitě se podívej na srovnání s jinými byty v okolí, to je základ. Nejde jen o cenu, ale i o vybavení – pokud máš třeba novou kuchyň nebo hezkou koupelnu, klidně si můžeš dovolit říct si víc. Také hraje roli lokalita, pokud jsi blízko centra nebo veřejné dopravy, to přitahuje lidi víc. Sezónní výkyvy taky nezapomeň zohlednit – na začátku roku bývá poptávka menší. Sleva pro dlouhodobé nájemce může být fajn způsob, jak je nalákat. Jen si dej pozor, abys nakonec nevydělal míň, než chceš. Zkus prostě nabídnout něco navíc – třeba pokrytí poplatků za internet nebo údržbu. To může lidi motivovat víc než jen nižší cena.

121 slov
1.2 minut čtení
26. 3. 2024
Matěj Horák
Matěj Horák