Charts.cz/Fórum/Co nového si lidé začali domů pořizovat během lockdownu?

Co nového si lidé začali domů pořizovat během lockdownu?

Během lockdownu se toho hodně změnilo v tom, jak lidé tráví čas doma. Zajímalo by mě, co si všichni pořídili, aby si udělali svůj domov útulnější nebo zábavnější, když už nebylo možné moc vycházet. Vím, že spousta lidí začala investovat do domácích kanceláří, což dává smysl, protože kolik lidí muselo najednou pracovat z domova. Jaké vybavení jste si pořídili? Byly to nějaké nové stoly nebo židle, nebo spíš technika jako počítače a monitory? A co hobby? Slyšel jsem, že lidé začali více vařit a péct, takže mě zajímá, jestli někdo investoval do nových kuchyňských spotřebičů nebo nádobí. Co třeba rostliny? Mnoho lidí se rozhodlo zkrášlit své bydlení zelení a začalo pěstovat bylinky nebo květiny. A co zábava? Pořídil si někdo novou herní konzoli nebo vybavení na cvičení? Viděl jsem, že se prodávají různé potřeby na jógu nebo domácí posilovny. Jak to máte vy? Co všechno jste si přivezli domů během těchto zvláštních časů?

153 slov
1.5 minut čtení
7. 11. 2024
Dominik Kolář
Dominik Kolář

Jo, lockdown byl fakt šílený a spousta lidí se snažila udělat z domova pohodlnější místo. Já jsem si pořídil nový stůl a židli, abych mohl lépe pracovat z domova, protože ta stará židle byla hrozná. A pak jsem investoval do monitoru, abych nemusel koukat do notebooku celý den. Co se týče vaření, začal jsem víc péct, tak jsem koupil novou troubu a nějaké formy na pečení, to fakt pomohlo. No a rostliny! Koupil jsem si pár kaktusů a bylinek, takže teď mám doma takovou mini zahrádku. A taky jsme s rodinou vzali ke slovu společenské hry, takže jsem pořídil nějaké nové hry na rodinné večery. Hlavně jsme se snažili zabavit, když už nebylo moc co dělat venku.

117 slov
1.2 minut čtení
16. 1. 2025
Zuzana Pešková
Zuzana Pešková

Jo, během lockdownu jsem si pořídil pár věcí, co mi fakt hodně pomohly. Nejdřív jsem investoval do pracovního stolu a ergonomické židle, protože home office bez pořádného sezení nebyl možný. Pak jsem taky koupil monitor, abych to měl přehlednější, no a bez sluchátek s mikrofonem bych se asi zbláznil během videohovorů.

Jinak jsem začal víc vařit, takže jsem si koupil nový mixér a pekáč na chleba – teď peču skoro každou neděli. A rostliny? Přesně tak! Koupil jsem nějaký bylinky jako bazalku a mátu, k tomu pár květin do obýváku. Dává to domácnosti víc života.

Co se týče zábavy, pořídil jsem si herní konzoli, abych měl s čím zabít čas, a taky hromadu deskovek. Na cvičení jsem si vzal karimatku a pár činek, abych se aspoň trochu hýbal. Takže celkově dost změn, ale zatím si nestěžuju.

135 slov
1.4 minut čtení
31. 7. 2024
Helena Fučíková
Helena Fučíková