Charts.cz/Fórum/Jak pandemie změnila trendy v bydlení?

Jak pandemie změnila trendy v bydlení?

Nedávno mě zaujala myšlenka, jak pandemie vlastně ovlivnila to, jak lidé bydlí. Všichni víme, že se toho hodně změnilo – od práce z domova po omezené možnosti volného času. Ale co to všechno znamená pro bydlení? Myslím si, že lidé začali více přemýšlet o tom, jak a kde žijí. Například, víc lidí se rozhodlo investovat do větších prostor, protože trávili víc času doma. Možná i proto stoupla poptávka po rodinných domech se zahradou. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás zaregistroval změny v trendech na trhu s nemovitostmi? Jaké jsou vaše zkušenosti s bydlením během pandemie? Mělo to vliv na vaše investiční rozhodnutí? Další věcí je, že lidé možná začali hledat místa mimo velká města. Co si myslíte o tom, že se stáváme víc otevření bydlení v menších městech nebo dokonce v přírodě? A co s tím spojené trendy jako je home office – myslíte, že to ovlivní poptávku po určitém typu nemovitostí? A jak to vypadá s cenami nemovitostí? Jsou teď dostupnější nebo naopak? Já osobně cítím, že pandemie přinesla spoustu změn a zajímalo by mě, jak na to reagují ostatní investoři a lidé hledající nové bydlení.

188 slov
1.9 minut čtení
15. 5. 2020
Hana Matoušková
Hana Matoušková

Jo, pandemie fakt zamíchala kartami, co se bydlení týče. Mám kamarády, co se po roce doma rozhodli, že z města vypadnou a mají teď domek na venkově. Jak jsi říkal, větší prostory se staly hitem, protože lidi potřebujou místo na home office a k tomu zahradu na relax. Všichni ti, co dřív žili v malých bytech, teď chtějí víc místa. O cenách nemovitostí – no, ty šly hodně nahoru, aspoň v těch populárních lokalitách. Ale třeba v nějakých zapadlých městech nebo na vesnicích to zas taková paráda není. Člověk si říká, že se mu možná vyplatí investovat do nemovitosti tam, kde je klid a příroda na dosah. Myslím si, že spousta lidí teď uvažuje jinak než před pandemií. Zkrátka je to velká změna.

123 slov
1.2 minut čtení
26. 4. 2024
Simona Hradilová
Simona Hradilová

Jo, pandemie rozhodně změnila to, jak lidi vnímají bydlení. Spousta lidí zjistila, že pracovat z domova je fajn, takže teď chtějí mít víc prostoru. A to se projevilo ve vyšší poptávce po větších bytech a domech. Všiml jsem si, že ceny nemovitostí šly nahoru, hlavně v okolí měst, kde dřív bylo hodně prázdných bytů. Teď najednou lidi hledají domy s zahradou nebo byty s balkony, protože chtějí trávit čas venku, ale doma. Mnohem víc lidí taky uvažuje o životě mimo velká města – příroda, klid. Home office určitě ovlivňuje, co kdo hledá – místa s dobrým internetem a klidným prostředím. Všechny tyhle trendy asi ještě porostou, když si lidi zvyknou na ten nový způsob života.

115 slov
1.2 minut čtení
9. 10. 2021
Vladimír Eliáš
Vladimír Eliáš