Co všechno ovlivňuje cenu NFT?
Zajímalo by mě, jaké faktory vlastně určují cenu NFT? Vím, že je to hodně o poptávce a nabídce, ale co dalšího hraje roli? Mám pocit, že některé umělecké kousky se prodávají za šílené částky, a jiné, které mi přijdou stejně hezké, zůstávají bez povšimnutí. Jak moc je důležitá autorita tvůrce? Je to jenom o tom, kdo to vytvořil a jak populární je v online světě, nebo jsou tam i jiné aspekty? Myslím, že i historie prodeje může mít vliv, ale jak moc to ovlivňuje rozhodování kupujících? Taktéž si nejsem jistý, jak velký vliv mají trendy a virální momenty. Když se něco stane populárním na sociálních sítích, znamená to automaticky nárůst ceny? Co třeba rarita a exkluzivita? Jak moc hrají roli v určování ceny? A co technologie za tím vším? Může blockchain nebo platforma, na které se NFT prodává, ovlivnit jeho hodnotu? Kdyby někdo mohl shrnout, co všechno by měl potenciální kupující zvážit při hodnocení ceny NFT, byl bych moc vděčný. Slyšel jsem toho už spoustu a teď bych chtěl mít jasnější obrázek o tom, co všechno se skrývá za cenovkami těchto digitálních aktiv. Takže co myslíte, jaké faktory jsou tedy klíčové?