Charts.cz/Fórum/Jaký typ kryptoměnové peněženky je nejlepší pro začátečníky?

Jaký typ kryptoměnové peněženky je nejlepší pro začátečníky?

Jsem úplně nový v kryptoměnách a přemýšlím, jakou peněženku si mám pořídit. Četl jsem o různých typech peněženek, jako jsou hardwarové, softwarové a mobilní, ale vlastně si nejsem jistý, co by pro mě bylo nejvhodnější. Chci něco bezpečného, ale zároveň jednoduchého na používání. Nechci se s tím moc trápit a potřebuju něco, co mi pomůže začít s investováním do kryptoměn. Jaké máte zkušenosti s různými peněženkami? Je lepší mít peněženku na mobilu nebo raději nějakou fyzickou variantu? A co třeba zabezpečení? Jak moc je to důležité pro někoho, kdo teprve začíná? Měli byste nějaké tipy nebo doporučení na konkrétní peněženky, které by mohly být ideální pro úplné začátečníky, kteří se chtějí pustit do světa kryptoměn? Mám strach, že by mi někdo mohl ukrást moje bitcoiny nebo jiné kryptoměny, takže bych rád věděl, co všechno bych měl zvážit při výběru. Děkuji za jakékoli rady a názory!

145 slov
1.5 minut čtení
7. 10. 2023
Barbora Koudelková
Barbora Koudelková

Když začínáš s kryptoměnami, doporučuji jít spíš do softwarových peněženek, protože jsou jednoduchý na používání. Například Exodus nebo Atomic Wallet jsou uživatelsky přívětivý a podporují víc měn. Mobilní peněženky jako Trust Wallet nebo Coinbase Wallet jsou taky dobrý pro rychlý transakce.

Co se týče zabezpečení, to je fakt důležitý. Měl bys mít silný heslo a aktivovat dvoufázový ověření, pokud to peněženka umožňuje. Hardwarové peněženky jako Ledger nebo Trezor jsou super bezpečný, ale pro začátek možná zbytečný, pokud s kryptem teprve začínáš a nechceš do toho investovat moc peněz.

Zkrátka, vybírej něco, co ti sedne a hlavně si to pořádně nastuduj, abys věděl, jak chránit svoje kryptoměny před hackery. A nezapomínej na zálohy! Takže hodně štěstí a opatrně!

116 slov
1.2 minut čtení
1. 2. 2025
Adéla Píchová
Adéla Píchová

Takže, pokud jsi úplný začátečník, doporučil bych ti začít s mobilní peněženkou. Většina z nich je super snadná na používání a můžeš je mít vždycky u sebe. Například peněženky jako Coinbase Wallet nebo Trust Wallet jsou fakt jednoduché a bezpečné. Hardwarové peněženky jako Ledger nebo Trezor jsou sice bezpečnější, ale pro začátek to může být trochu komplikované a drahé.

Zabezpečení je důležitý aspekt, ale pokud jsi opatrný a budeš si dávat pozor na phishingové útoky a sdílení svých soukromých klíčů, tak bys měl být v pohodě. Jen si dej pozor na to, abys si udělal zálohu a neztratil přístup k peněžence.

Pokud plánuješ investovat víc peněz do kryptoměn v budoucnu, pak si možná pořiď tu hardwarovou peněženku později. Ale teď začni klidně s tou mobilní, naučíš se základní věci a pak uvidíš, jak dál. Tak hodně štěstí!

135 slov
1.4 minut čtení
22. 9. 2024
Dana Kubíková
Dana Kubíková