Charts.cz/Fórum/Jaké nemovitosti budou nejvíc vydělávat v roce 2025?

Jaké nemovitosti budou nejvíc vydělávat v roce 2025?

Zajímalo by mě, jaké typy nemovitostí by se mohly ukázat jako nejvýnosnější v roce 2025. V poslední době se hodně mluví o trendu udržitelného bydlení a ekologických projektech, takže se mi zdá, že by to mohlo být směrem, kterým se trh ubírá. Myslíte si, že nové developery zaměří spíše na zelené technologie a pasivní domy? A co třeba komerční nemovitosti? Vzhledem k tomu, jak se mění pracovní prostředí po pandemii, přemýšlím, jestli by kancelářské prostory opět získaly na hodnotě, nebo jestli nebudou mít stále problémy s obsazeností. Jak to vidíte vy? Také jsem slyšel o rostoucím zájmu o krátkodobé pronájmy a Airbnb, ale mám obavy z legislativních změn, které by to mohly ovlivnit. Co si myslíte o investicích do rezidenčních nemovitostí ve velkých městech versus menších obcích? Je lepší investovat do městské zástavby nebo do venkovských lokalit, kde je větší prostor pro rozvoj? A co budoucnost realitních trhů v souvislosti s inflací a úrokovými sazbami? Jak to ovlivní hodnotu nemovitostí? Jestli máte nějaké tipy nebo zkušenosti s tím, co se vyplatí sledovat v nadcházejících letech, budu rád za každou radu. Jaké faktory byste brali v potaz při rozhodování o investicích do nemovitostí v roce 2025?

195 slov
2 minut čtení
24. 2. 2022
Jindřiška Dobiášová
Jindřiška Dobiášová

Co se týče nemovitostí v roce 2025, myslím, že udržitelné bydlení bude fakt v kurzu. Zelené technologie a pasivní domy se určitě budou stavět víc, protože lidi chtějí šetřit energii a mít ekologičtější život. Takže investice do těchto projektů by mohly přinést hodně.

Kancelářské prostory teď dostávají zabrat, ale s návratem do kanceláří to může zase stoupnout. Ale spíš bych viděl budoucnost v flexibilních pracovních prostorech než klasických kancelářích.

Krátkodobé pronájmy jako Airbnb jsou riskantní, protože legislativa se mění a některá města to regulují dost přísně, takže pozor na to. Velká města mají svoje výhody, ale menší obce by mohly nabídnout víc prostoru a klidnější život, což teď lidi hledají.

Inflace a úrokové sazby určitě ovlivní trh a hodnoty nemovitostí, takže je dobré sledovat ekonomické trendy. Když investuješ, dívej se na lokalitu, poptávku a budoucí rozvoj. Všechny tyhle faktory hrajou roli. Toť můj názor.

144 slov
1.4 minut čtení
10. 10. 2021
Filip Šťastný
Filip Šťastný

V roce 2025 to vypadá, že udržitelné nemovitosti a pasivní domy budou stále víc v kurzu. Zelené technologie se prostě stávají nutností, takže investice do těchhle projektů mohou přinést slušné zisky. Kanceláře? Ty si asi budou muset hledat nové využití, protože po pandemii se hodně lidí naučilo pracovat z domova. Zatímco některé firmy možná zůstanou hybridní, tak hlídat obsazenost klasických kancelářských prostor by mohlo být riziko.

Když mluvíme o krátkodobých pronájmech a Airbnb, tam je to fakt na hraně. Legislativní změny se už teď objevují a můžou to zasáhnout hodně investorů.

Ohledně lokalit - velká města mají svoje výhody, ale menší obce se začínají dost rozvíjet, takže tam můžeš najít příležitosti za lepší cenu. Co se týče inflace a úrokových sazeb, tak to samozřejmě ovlivní trh. Vyšší úrokové sazby znamenají dražší hypotéky, což může snížit poptávku po nemovitostech. Sledoval bych trendy v oblasti bydlení a také jak se vyvíjejí sociální normy ohledně práce a bydlení. Nakonec je dobré mít přehled o tom, co lidi chtějí a potřebují.

167 slov
1.7 minut čtení
8. 11. 2024
Alois Švec
Alois Švec