Jak zjistit, jestli je NFT projekt dobrá investice?
Když se zaměřím na svět NFT, pořád mě to fascinovalo, ale zároveň mám v hlavě spoustu otázek. Jak vlastně zjistit, jestli je konkrétní NFT projekt dobrou investicí? Je jasné, že ne všechny projekty jsou stejné a některé mohou být dokonce podvodné nebo alespoň riskantní. Rád bych věděl, na co bych se měl soustředit při hodnocení těchto projektů. Mám se dívat na tým, který stojí za projektem? Jak důležité jsou jejich předchozí úspěchy a zkušenosti? A co komunita kolem projektu? Mám sledovat aktivitu na sociálních sítích a zapojení lidí v diskuzích? Vím, že popularita a hype hrají velkou roli, ale jak poznat, kdy je hype opravdový a kdy je to jen nafouknutá bublina? Měli bychom také zkoumat samotný koncept projektu – je originální a přináší nějakou hodnotu, nebo se jedná o další trendovou záležitost? Jak moc důležité jsou technické detaily jako blockchain, na kterém je NFT založeno, a jeho budoucnost? Co třeba analýza cenové historie podobných projektů? A co právní aspekty NFT? Jak se orientovat v právních otázkách spojených s vlastnictvím digitálního umění nebo jiných aktiv? Je toho tolik, co mě zajímá a chtěl bych slyšet názory ostatních. Jak vy to děláte? Na co se díváte vy, když posuzujete NFT projekty? Jaké máte tipy pro začátečníky, kteří se snaží rozplétat tento složitý svět NFT investic?