Co byste měli zkontrolovat před investicí do DeFi?
Když přemýšlím o investování do decentralizovaných financí, tak mě napadá, co všechno bych měl zvážit. Je to přece tak nový a rychle se vyvíjející svět, že se v něm může snadno ztratit i zkušenější investor. Jaké faktory by měly hrát roli při rozhodování? Zajímalo by mě, zda je důležité prozkoumat tým stojící za projektem? Jak moc se vyplatí sledovat jejich předchozí úspěchy nebo neúspěchy? A co třeba bezpečnostní audity? Jak často byste měli kontrolovat, zda má projekt provedené audity a zda jsou tyto zprávy veřejně dostupné? Také bych chtěl vědět, jak moc je důležité sledovat likviditu a objemy obchodování. Ovlivní to nějak mé rozhodnutí investovat nebo ne? Mělo by mě zajímat, jaký způsob správy tokenů a jejich distribuce projekt používá? Mohlo by mi to naznačit něco o jeho udržitelnosti v dlouhodobém horizontu. Dále mě láká otázka ohledně komunity kolem projektu – je opravdu důležitá, jak tvrdí někteří investoři? Ovlivňuje to nějak hodnotu investice? A co regulace a legislativa? Jak moc bych měl brát v úvahu možné budoucí změny v právech a nařízení týkajících se kryptoměn? Je tu vůbec něco, co je pro DeFi investice považováno za zlaté pravidlo, které bych měl mít na paměti? Rád bych slyšel názory ostatních, kdyby mohli sdílet své zkušenosti a tipy. Co všechno považujete za klíčové před tím, než se rozhodnu vložit své peníze do nějakého DeFi projektu?