Jak poznám, které ETF jsou nejlepší pro diverzifikaci?
Přemýšlím o investování do ETF, ale mám pocit, že se v tom trochu ztrácím. Vím, že diverzifikace je klíčová pro snížení rizika a ochranu mého portfolia, ale jak to vlastně funguje u ETF? Jak mám zjistit, které ETF jsou skutečně nejlepší pro diverzifikaci? Zajímalo by mě, na co bych se měl zaměřit při vybírání těchto fondů. Měly by mít nějakou konkrétní strukturu? Co třeba tematické ETF versus široce diversifikované indexové fondy? Jak důležité je sledovat náklady a poplatky spojené s těmito fondy? Určitě bych chtěl vědět i to, jaké sektory a regiony by měly být zahrnuty, aby moje portfolio bylo co nejvíc vyvážené. A co když chci investovat do více různých typů aktiv? Jaké jsou nejlepší strategie pro kombinaci různých ETF? Vím, že je dobré mít určitou míru expozice vůči akciím, dluhopisům nebo dokonce komoditám, ale jak toto všechno skloubit dohromady? Chci se ujistit, že mé investice budou mít smysl a že budu mít pokryté všechny možné scénáře na trhu. Mohli byste mi doporučit nějaké specifické ETF, které by mohly být dobré pro diverzifikaci? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při jejich hodnocení?