Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny bych měl mít na portfoliu?

Jaké kryptoměny bych měl mít na portfoliu?

Když se podívám na dnešní trh s kryptoměnami, zdá se mi to jako taková velká džungle plná možností a příležitostí, ale také rizik a nejistot. Přemýšlím o tom, co všechno bych měl zvážit, když se rozhodnu investovat do kryptoměn. Jak vlastně vybrat ty správné? Mám se orientovat podle market capu, nebo je důležitější technologie za danou měnou? A co altcoiny? Je pravda, že Bitcoin je stále králem mezi kryptoměnami, ale co Ethereum a další projekty jako Cardano nebo Solana? Zajímalo by mě také, jestli je lepší mít v portfoliu více různých kryptoměn pro rozložení rizika, nebo se soustředit na pár stabilních a ověřených jmen. A co stablecoiny? Měli bychom je mít také součástí portfolia pro stabilitu? Zkrátka jsem v tom trochu ztracený a rád bych znal názory ostatních, kteří už mají nějaké zkušenosti s investováním do kryptoměn. Jaké konkrétní kryptoměny byste doporučili pro začátečníka a proč? Co považujete za klíčové faktory při výběru těch správných kryptoměn pro dlouhodobé investice?

159 slov
1.6 minut čtení
18. 12. 2023
Miroslava Dvořáková
Miroslava Dvořáková

Když uvažuješ o portfoliu, tak je fajn mít aspoň nějakou kombinaci velkých a menších kryptoměn. Bitcoin určitě zůstává králem a měl by být v každém portfoliu, protože je nejstarší a má největší tržní kapitalizaci. Potom Ethereum, to je taky jasná volba kvůli smart kontraktům a DeFi. Co se týče altcoinů, Cardano a Solana jsou dobré volby - mají slušné technologie a aktivní komunity.

Pokud jde o rozložení rizika, tak radši mít víc coinů než jen pár, ale zase to nepřeháněj s desítkama různých projektů. Hlavně si udělej průzkum, co jednotlivé měny nabízí, jestli mají reálný use case a jaký je jejich tým za projektem.

A stablecoiny rozhodně doporučuji mít v portfoliu pro stabilitu a likviditu, zejména pokud plánuješ obchodovat nebo potřebuješ rychle reagovat na trh. Takže shrnuto: Bitcoin, Ethereum, pár altcoinů jako Cardano nebo Solana a něco málo ve stablecoinech na případné výkyvy. To by mohlo být solidní start pro začátečníka.

151 slov
1.5 minut čtení
13. 9. 2024
Lukáš Světlík
Lukáš Světlík

Když se rozhoduješ o portfoliu kryptoměn, tak bych doporučil začít s Bitcoinem a Ethereem. Bitcoin je prostě základ – má největší market cap a je to jako zlato v kryptoměnách. Ethereum je zase super pro smart kontrakty a má velký potenciál s DeFi a NFT. Co se týče altcoinů, tak Cardano a Solana vypadají slibně, ale tam už je to o větším riziku. Měl bys mít alespoň pár různých mincí pro rozložení rizika, ale moc toho nehromadit. Stablecoiny jako USDC nebo Tether můžou být fajn na uchování hodnoty v turbulentních časech. Hlavně sleduj technologii a tým za projektem, to hodně napoví o potenciálu dané kryptoměny. Také si dej pozor na trendy, protože trh se mění a to, co je dnes hit, může být zítra passé. Důležité je taky mít plán a neinvestovat víc, než si můžeš dovolit ztratit.

138 slov
1.4 minut čtení
26. 11. 2023
Petra Hlaváčová
Petra Hlaváčová