Trendy v oblasti Smart ETF pro příští rok
Zajímalo by mě, jestli se v oblasti Smart ETF začínají objevovat nějaké konkrétní trendy, které by mohly ovlivnit investiční strategii na příští rok. Mám pocit, že mnoho lidí teď přehodnocuje své portfolia a snaží se analyzovat, co bude fungovat. Slyšel jsem něco o tom, že ESG (environmentální, sociální a správa) faktory začínají hrát větší roli, ale nejsem si jistý, jak moc to ovlivní výkonnost Smart ETF. Zároveň mne zajímá, zda jsou nějaké nové technologie nebo sektory, které by mohly být na vzestupu a měly by být zohledněny při výběru těchto fondů. Vím, že i kryptoměny a digitální aktiva se stávají populárnějšími, takže by mě zajímalo, jestli se to nějakým způsobem odráží i na Smart ETF. Jaké jsou vaše názory? Budou se do nich promítat trendy jako umělá inteligence nebo blockchain? A co třeba geopolitické události – mají vliv na rozhodování v této oblasti? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních a jejich pohled na to, jaké změny očekávají v roce 2024. Jaké fondy byste doporučili sledovat a na co si dát pozor? Děkuji za jakékoli tipy a informace!