Charts.cz/Fórum/Jaké Smart ETF by mohly být nejlepší na investice v roce 2025?

Jaké Smart ETF by mohly být nejlepší na investice v roce 2025?

Mám takovou otázku ohledně investic do ETF a zajímalo by mě, co si o tom myslíte. Vzhledem k tomu, jak se trh neustále vyvíjí a jaké trendy se objevují, přemýšlím o tom, jaká Smart ETF by mohla být nejlepší volba pro rok 2025. Slyšel jsem o různých strategiích a přístupech, jako jsou ESG nebo inovace v technologiích, ale nejsem si jistý, které konkrétní fondy by mohly mít největší potenciál růstu. Jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru těchto ETF? Je lepší zaměřit se na širší trhy nebo na specializované sektory? Taktéž by mě zajímalo, zda máte nějaké doporučení na konkrétní fondy nebo platformy, kde se dá snadno investovat. Rád bych slyšel názory od lidí, kteří už mají zkušenosti s Smart ETF a jejich výkonností. Co si myslíte o aktuálním trhu a jeho budoucnosti? Myslíte si, že je lepší investovat do diversifikovaných portfolií nebo se soustředit na určité oblasti? Jaké máte zkušenosti s tímto typem investování? Budu rád za jakékoli tipy nebo postřehy!

164 slov
1.6 minut čtení
20. 12. 2023
Bohumil Vlček
Bohumil Vlček

Když se díváš na Smart ETF pro rok 2025, doporučil bych se zaměřit na několik klíčových trendů. Hlavně technologie, protože ta pořád roste a s tím související sektory jako AI nebo biotechnologie by mohly mít velký potenciál. ESG je taky čím dál víc populární, takže fondy zaměřující se na udržitelnost a společnosti s dobrou environmentální praxí by mohly přinést hezké výnosy.

Důležité je brát v potaz diversifikaci. Místo toho, abys investoval jen do jednoho odvětví, zkus mix různých sektorů – tak se vyhneš velkým ztrátám, když nějaký sektor spadne. Zamysli se i nad širšími trhy, ale pokud chceš mít větší kontrolu a potenciál růstu, specializované ETF mohou být lepší volba.

Co se týče konkrétních fondů, můžeš mrknout na něco jako QQQ (technologie) nebo třeba SPYG (růstové akcie). A platformy? Zkus třeba Degiro nebo Fio – jsou snadno použitelné a mají dobré poplatky.

Každopádně sleduj trendy a buď flexibilní. Trh může být dost nevyzpytatelný, takže je fajn mít plán B.

156 slov
1.6 minut čtení
25. 1. 2022
Oldřich Král
Oldřich Král

Takže ohledně Smart ETF na rok 2025, tady je pár myšlenek. Určitě se zaměř na trendy jako ESG investice, to vypadá jako budoucnost a hodně lidí to sleduje. Sektory jako obnovitelné zdroje energie nebo technologie spojené s udržitelností by mohly mít dobrý potenciál.

Pokud jde o konkrétní fondy, zmínil bych třeba iShares Global Clean Energy ETF nebo Invesco QQQ pro tech sektor. Rozhodně se nevyhýbej specializovaným ETF, ale taky nezapomeň na diversifikaci, to je důležitý faktor, abys snížil riziko.

Platformy jako Degiro nebo Revolut jsou fajn pro investice do ETF, mají nízké poplatky a jsou uživatelsky přívětivé. Snaž se sledovat aktuální tržní trendy a analyzuj výkonnost fondů. Mám pocit, že širší trhy jsou fajn pro stabilitu, ale občas to chce risknout něco víc specializovaného.

Osobně věřím, že diverzifikované portfolio ti může pomoct v dlouhodobém horizontu, ale nezapomínej na vlastní výzkum a co tě zajímá.

144 slov
1.4 minut čtení
21. 4. 2024
Václav Khýr
Václav Khýr