Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do realit, když mám málo peněz?

Jak začít investovat do realit, když mám málo peněz?

Zdravím všechny, mám takový dotaz, který mě už nějakou dobu trápí. Rád bych se pustil do investování do realit, ale mám pocit, že moje finanční situace není ideální. Mám opravdu málo peněz a nevím, jak začít. Slyšel jsem, že investice do nemovitostí může být skvělý způsob, jak vytvořit pasivní příjem a zabezpečit budoucnost, ale jak to všechno zvládnout, když na to nemám dostatek kapitálu? Existují nějaké možnosti jako například crowdfunding nebo syndikáty, které by mi mohly otevřít cestu k investicím do realit? A co třeba koupě podílu v nemovitosti nebo hledání levnějších lokalit? Jaké jsou vůbec rady pro někoho, kdo začíná s málem a chce se dostat do světa realit? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké specifické strategie pro investování do nemovitostí s omezeným rozpočtem. Mám pocit, že je těch možností hodně, ale vůbec nevím, kde začít a na co se zaměřit. Děkuji za jakoukoli pomoc!

147 slov
1.5 minut čtení
14. 8. 2022
Jaroslav Vávra
Jaroslav Vávra

Investování do realit s omezeným rozpočtem může být výzva, ale rozhodně nejsi bez šance. Můžeš zkusit realitní crowdfunding, kde se spojíš s dalšími investory a společně financujete projekty. Další možností jsou nemovitostní syndikáty, což je vlastně skupina lidí, kteří investují do větší nemovitosti a pak dělí výnosy. Pokud máš nějaké úspory, můžeš zkusit koupit podíl v nemovitosti, třeba přes REITs (Real Estate Investment Trusts), což ti umožní vlastnit část nemovitosti bez nutnosti koupě celé. Hlavně se zaměř na levnější lokality, kde je potenciál růstu cen. A neboj se začít i s nákupem menších nemovitostí, jako jsou garáže nebo byty na rekonstrukci. Když budeš trpělivý a budeš se učit, můžeš postupně vybudovat svůj investiční portfoliový základ.

115 slov
1.2 minut čtení
10. 5. 2023
Božena Hradilová
Božena Hradilová

Takže, investování do realit s málem peněz není úplně jednoduchý, ale rozhodně to jde. Crowdfunding je skvělá možnost, jak začít. Můžeš investovat třeba už od pár tisíc korun a získáš podíl v nemovitosti bez nutnosti kupovat celou. Syndikáty taky fungují podobně, spojuješ se s dalšími investory a společně kupujete větší nemovitosti.

Pak jsou tady i levnější lokality. Zkus se podívat na místa, kde ceny nemovitostí nejsou tak vysoké, ale mají potenciál růstu. Můžeš koupit malý byt nebo garsonku na pronájem. Další možností je zainvestovat do nemovitosti, kterou si pak zrekonstruuješ a zvýšíš její hodnotu.

Je dobré sledovat trh a učit se o investování – různé strategie ti můžou pomoct najít tu pravou pro tebe. Někdy stačí začít pomalu a postupně se rozvíjet. Určitě se neboj investovat i menší částky na začátku, to ti pomůže nabrat zkušenosti.

134 slov
1.3 minut čtení
11. 3. 2023
Daniela Kolmanová
Daniela Kolmanová