Charts.cz/Fórum/Kdy začít investovat do nemovitostí s menším rozpočtem?

Kdy začít investovat do nemovitostí s menším rozpočtem?

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně investic do nemovitostí. Mám sice nějaké úspory, ale rozhodně to není žádný horentní obnos. Tak jsem přemýšlel, kdy by bylo ideální období na investici do nemovitosti, když mám menší rozpočet. Je lepší počkat, až ceny nemovitostí klesnou, nebo je dobré začít teď, dokud je trh ještě aktivní? Jaké jsou vůbec možnosti pro lidi, kteří nemají miliony na účtu? Mám na mysli spíše menší byty nebo možná i podílové nemovitosti? Je také něco jako lepší lokalita, do které investovat s omezeným rozpočtem? Co se týče financování, vyplatí se brát hypotéku, nebo raději investovat bez dluhů? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních. Děkuji!

108 slov
1.1 minut čtení
8. 10. 2023
Filip Šťastný
Filip Šťastný

Takže investice do nemovitostí s menším rozpočtem je docela výzva, ale rozhodně to jde. Pokud máš nějaké úspory, můžeš začít třeba s malým bytem nebo podílovými nemovitostmi, což je fajn cesta, jak se dostat na trh bez nutnosti kupovat celou nemovitost. Co se týče času, těžko říct. Ceny jsou teď dost vysoký, ale když čekáš na pokles, můžeš přijít o vhodnou příležitost. Hlavně si dej pozor na lokalitu – investuj tam, kde je poptávka po pronájmu. Menší města nebo okrajové části velkých měst mohou být dobrá volba. Hypotéka ti může pomoct zafinancovat větší investici, ale musíš si dát pozor, abys nezapadl do dluhů, které neudržíš. Zvaž svou finanční situaci a klidně se poraď s někým zkušenějším. Hodně štěstí!

118 slov
1.2 minut čtení
11. 7. 2021
Žaneta Pavlíková
Žaneta Pavlíková

Investování do nemovitostí s menším rozpočtem je určitě možné a nemusíš čekat na nějaké ideální období. Ceny nemovitostí můžou kolísat, ale čekání může znamenat, že ti utečou dobré příležitosti. Zkus začít s menšími byty v méně atraktivních lokalitách, kde je větší šance najít ještě dobré ceny. Podílové nemovitosti jsou taky fajn volba, když nechceš investovat do jedné konkrétní nemovitosti a chceš rozložit riziko. Co se týče financování, hypotéka může být v pohodě, pokud si jistý, že dokážeš splácet. Bez dluhů je to samozřejmě bezpečnější, ale pak asi těžko koupíš něco většího. Hlavně se neboj začít i s menším kapitálem. Vždycky je lepší mít něco než nic.

106 slov
1.1 minut čtení
7. 10. 2024
Jindřich Volf
Jindřich Volf