Kdy rebalancovat své ETF portfolio?
Zdravím všechny investory a nadšence do financí, mám dotaz ohledně rebalancování ETF portfolia. Mám už nějakou dobu nastavené investice do různých ETF a všiml jsem si, že některé z nich teď mají výrazně větší váhu v mém portfoliu než jiné. Takže se ptám, kdy je vlastně ideální čas na to, abych začal uvažovat o rebalancování? Je lepší to dělat pravidelně, třeba jednou za čtvrtletí, nebo je rozumnější čekat na určité tržní podmínky? Co třeba, když něco vyletí nahoru a jiná část portfolia naopak klesne? Na jaké konkrétní faktory bych si měl dávat pozor? A jak vlastně zjistit, zda je portfolio vyvážené nebo už ne? Zajímalo by mě, jestli se při rebalancování dáváte spíše na technickou analýzu nebo spíš na to, co říkají fundamentální ukazatele? Jak zaměstnáváte své myšlenky ohledně investic do ETF, když se trhy mění a vyvíjejí? A co doporučujete pro ty, kteří s tímto procesem teprve začínají? Jaké jsou vaše zkušenosti s rebalancováním a co byste poradili těm, kdo chtějí mít své portfolio pod kontrolou? Děkuji za odpovědi!