Co všechno zahrnuje pasivní příjem z robo-poradců?
Zajímalo by mě, co vlastně všechno spadá pod pojem pasivní příjem, pokud mluvíme o robo-poradcích. Slyšel jsem, že jsou to skvělí pomocníci pro investice, ale nejsem si úplně jistý, jak to funguje. Myslím tím, jestli je to jenom něco jako automatizované investování nebo jestli to zahrnuje i něco víc? Jaké typy aktiv se dají přes robo-poradce spravovat a jak se určuje, kolik peněz se do nich investuje? Mám také obavy, že bych mohl přijít o peníze, takže by mě zajímalo, jaké jsou rizika spojená s takovýmto způsobem investování. A co pokud nebudu mít žádné zkušenosti? Může takový robo-poradce opravdu zajistit stabilní pasivní příjem nebo je to spíš takový marketingový trik? Rád bych znal názory ostatních na tohle téma a jaké mají zkušenosti s robo-poradci. Je to opravdu tak jednoduché a bezstarostné, jak se říká, nebo je za tím nějaká skrytá práce, kterou musím do toho zapojit? Jak dlouho obvykle trvá, než začnu vidět nějaké výsledky? A co poplatky za služby robo-poradců? Jak moc to ovlivňuje celkový výnos? Kdo třeba používá tyto služby a proč se rozhodli pro robo-poradce místo tradičních finančních poradců? Když jsem slyšel o pasivním příjmu z různých zdrojů jako jsou akcie nebo nemovitosti, dost mě zajímá, jak se dá tento model aplikovat na robo-poradce. Mám pocit, že je toho tolik k prozkoumání a rád bych slyšel od těch, kteří mají zkušenosti s tímto způsobem investování.