Jak začít investovat do ETF, když mám málo peněz?
Zdravím všechny, už nějakou dobu se zajímám o investování a narazil jsem na téma ETF. Ale mám problém, protože moje finanční situace není ideální a mám jenom pár tisícovek, které bych chtěl investovat. Možná je to málo? Chtěl bych se zeptat, jestli je vůbec možné začít s tak malou částkou a jak to vlastně funguje, když člověk chce investovat do ETF s nízkým počátečním kapitálem. Jaké jsou minimální požadavky na investici? Je lepší mít jeden větší nákup nebo rozložit investici do více menších částí? A co si myslíte o poplatcích za obchodování, když investuji malé částky? Nechci, aby mi ty poplatky snědly veškerý zisk. Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké platformy nebo brokery, které jsou vhodné pro začátečníky s malým kapitálem. Měl by člověk zvážit i nějaké další faktory než jen cenu jednotlivých ETF? Jak mohu sledovat vývoj svých investic a kdy je nejlepší čas na odprodej? Mám pocit, že toho je dost a že bych potřeboval nějaký snadný průvodce nebo tipy, jak na to. Díky moc za rady!