Charts.cz/Fórum/Kde najdu informace o ETF fondech na ekologické investice?

Kde najdu informace o ETF fondech na ekologické investice?

Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně ekologických investic. V poslední době mě hodně zajímají ETF fondy, které se zaměřují na udržitelnost a životní prostředí. Chci totiž investovat do něčeho, co má smysl a přispívá k lepšímu světu. Nevíte, kde bych mohl najít nějaké spolehlivé a aktuální informace o těchto fondech? Zajímalo by mě, jaké konkrétní ETF se na ekologická témata zaměřují, jaké mají výnosy a jaké jsou jejich poplatky. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké platformy nebo weby, které se specializují na tuto problematiku. Budu rád za jakékoli tipy nebo odkazy na články či blogy, které by mi mohly pomoct lépe pochopit, jak fungují ETF fondy zaměřené na ekologické investice. Díky moc za pomoc!

115 slov
1.2 minut čtení
5. 8. 2023
Bohumil Drábek
Bohumil Drábek

Hodně lidí hledá informace o ETF na ekologické investice, takže to je fajn téma. Můžeš zkusit stránky jako Morningstar nebo JustETF, kde najdeš různé fondy a jejich charakteristiky. Taky se vyplatí podívat na Bloomberg nebo Yahoo Finance, kde občas mají analýzy a články o udržitelných investicích. Co se týče konkrétních ETF, tak třeba iShares Global Clean Energy nebo SPYG (S&P 500 Growth ETF) se zaměřují na firmy v oblasti obnovitelné energie. Je dobré kouknout na jejich výnosy a poplatky, to je důležité pro rozhodování. Taky sleduj blogy zaměřený na ESG investice – tam najdeš hodně užitečných tipů a recenzí. Hlavně si dej pozor na to, jaké společnosti ty fondy vlastně drží, ať investuješ do něčeho, co ti dává smysl.

119 slov
1.2 minut čtení
3. 2. 2025
Milada Hlaváčová
Milada Hlaváčová

Jasně, ekologické ETF jsou super volba pro udržitelné investice. Zkus se podívat na weby jako Morningstar nebo JustETF, tam najdeš dost informací o různých fondech, včetně těch, co se zaměřují na ESG (environmentální, sociální a správní faktory). Můžeš si tam porovnat různé ETF podle výnosů a poplatků. Také jsou fajn platformy jako etf.com nebo Seeking Alpha, kde lidi často diskutují o konkrétních fondech a dají ti tipy na nové trendy. Mezi populární ekologické ETF patří třeba iShares Global Clean Energy ETF nebo Invesco Solar ETF. Určitě koukni i na jejich výkonnost a co všechno mají v portfoliu. Hodně štěstí s investováním!

101 slov
1 minut čtení
14. 11. 2024
Lucie Kovářová
Lucie Kovářová